Návrat Tomáše Rolinka se odkládá. Reprezentační útočník a kapitán mistrů světa z Německa zatím nenašel s Pardubicemi společnou řeč při vyjednávání o smlouvě. S mužstvem pouze trénuje.

Ve čtvrtečním utkání v Liberci (18.10, TV Fanda) se tak obhájce extraligového titulu musí obejít bez toužebně vyhlížené posily.
Dobré zprávy jako by vůbec v novém roce 2013 obcházely kabinu Východočechů velkým obloukem. Do zápasu s Bílými Tygry nezasáhne ani Martin Bartek, po odchodu zámořských hvězd Hemského s Krejčím s patnácti góly nejlepší střelec mužstva. Mimo hru je také vytáhlý slovenský bek Marek Ďaloga, který byl včera operován a minimálně měsíc bude mít na klubu vystavenou neschopenku.

Šanci poprvé dostane vysoký útočník Jan Veselý, pro něhož to bude extraligová premiéra. „Budu s ním mít krátký individuální pohovor, kde mu řeknu pár slov," uvedl pardubický kouč Mojmír Trličík.

Co čekat od střetu s Libercem?
Urputnost, bojovnost, jen ne krásu. Obě mužstva se nacházejí v těžké situaci. Místo pohybu v horních patrech tabulky jim akutně hrozí neúčast v play off.
Bílým Tygrům bzučí alarm o poznání hlasitěji a varovněji. Vždyť na desáté Vítkovice ztrácejí propastných deset bodů, hokejisté Pardubic „pouze" tři…

„Bude to hodně o bojovnosti. V současné situaci nebude chtít ani jeden z týmů inkasovat jako první," říká Mojmír Trličík a nad předchozími výsledky Liberce si může ukroutit hlavu. „Liberec nasázel pět gólů Třinci, ale Slavii nedal ani gól. Před prohrou v Litvínově šestkrát v řadě v normální hrací době remizoval. Na základě posledních výsledků je to pro mě nevyzpytatelný soupeř."
Trličíkův osud v Pardubicích byl před posledním duelem s Litvínovem nejistý. Mužstvo ovšem domácí zápas zvládlo, především díky zlepšené defenzivě.

„Snad jsme se přesvědčili o tom, že dobrá obrana může přinést úspěch," doufá pardubický lodivod. „Chceme hrát vzadu na nulu. Ovšem musí k tomu být i adekvátní přechod do útoku a tlak do brány. K tomu patří i bruslení. Pokud hráči dobře bruslí, tak méně faulují a méně se dostávají do stresových situací," přemýšlí.
V pardubické brance by měl dostat potřetí za sebou šanci čtyřicetiletý veterán Dušan Salfický.