„Nikdo nemohl čekat, že bychom vyhráli sérii 4:0. Je to hodně vyrovnané,“ řekl útočník Peter Húževka. Hostům vyšel skvěle nástup do zápasu. Hned z první akce se ujali vedení, do konce druhé třetiny přidali druhou trefu.

„Za stavu 0:2 to bylo těžké. Jak si Pardubičtí vždy stěžovali, že nedávají góly, tak jim tam teď spadly hned dva. Možná se tomu sami trošku divili,“ přemítal Petr Pohl, který se v polovině zápasu trefil po dlouhých dvaceti zápasech. Rázem to bylo 1:2.

„Když jsme snížili, tak jsme uviděli v dálce světlo a začali věřit, že s tím půjde ještě něco dělat,“ vykládal Pohl. V závěru druhé třetiny srovnal Klimek, jehož nahození si srazil do vlastní branky Somík, jenže v čase 39:04 bleskově odpověděl obránce Kočí.

„Byla strašná škoda, že když jsme to dotáhli, tak jsme to do přestávky neudrželi,“ hlásil Húževka. „Při tom třetím gólu to prý ještě někdo tečoval. My jsme měli štěstí, teď si ho vybrali oni,“ pokračoval Húževka.

Vítkovický forvard narážel na Ujčíkovu tyčku ze 7. minuty, stejně jako na tu Tomáše Káni ze samého závěru základní hrací doby. „Ve třetí třetině jsme se kromě té tyčky na nic nezmohli hlavně proto, že Pardubice ji odehrály bez chyby,“ připustil Pohl.

Ostravské čekají na východě Čech perné chvíle. Jak se vypořádají s početnou marodkou? „Musíme dál bojovat. Play off je nová sezona, jde se už do toho se zraněními a nemocemi. Člověk udělá vše, aby mohl jít na led,“ prohlásil Húževka.

„Nic se neděje. Jedeme do Pardubic znovu makat, podat tam co nejlepší výkon,“ dodal slovenský útočník. „Máme dva dny na to, abychom tuhle porážku vypustili z hlavy a připravili se na pátý zápas. Očekávám znovu velkou bitvu,“ uzavřel Pohl.