Další pokus o výstup z krize. Další bitva o získání toužebného sebevědomí. Pardubice dnes před vlastním publikem přivítají Zlín a fanoušci se ptají: Čeká nás zase utrpení?
Těžko říct. Jedno je však jisté. V brance Východočechů nebude stát (zatím) Ján Lašák, ale opět veterán Dušan Salfický. Defenzivu poprvé vyztuží Travis Gawryletz.
Jak je to s Lašákem? Po nuceném odchodu z Chabarovsku trénuje s Pardubicemi, postupně se dostává do pohody a u toho jedná s vedením.

V čem je tedy zádrhel? Podle informací Deníku ve financích. Slovenský gólman má sice Pardubice ukotvené v srdci, ale za „babku" tady hrát nemíní. Představy zainteresovaných stran se zatím stále rozcházejí. Ani včera v podvečer nebylo nic dohodnuto.

Ke všemu Pardubice mají svázané ruce. Klubová kasa není bezedná. Platí se drahé pojistky hráčům z NHL, tučný kontrakt Pavla Brendla, který je navíc už měsíc na marodce a když nebyl, hrál prachbídně. Dokonce ho bývalý kouč Pavel Hynek posadil na tribunu a naordinoval mu týdenní kondiční kúru…

A tak prozatím jedinou posilou je kanadský bek Travis Gawryletz, jenž na východ Čech přišel ze Sparty.
„Po odchodech zadáků Vladimíra Sičáka a Jana Koláře jsme potřebovali doplnit obranu," nabídl logickou úvahu sportovní ředitel Petr Hemský.
Před nedělním vzájemným zápasem s pražským celkem se sešel se sparťanským sportovním manažerem Patrikem Martincem a přesun upekli. „Trenér Mojmír Trličík nás požádal, zda bychom jej mohli získat," uvedl Hemský.

Gawryletz si příchod do Pardubic pochvaluje. Pod Josefem Jandačem totiž nehrál. „Jsem rád, že mám možnost se ukázat v jiném klubu. Udělám všechno pro to, abych Pardubicím pomohl," prohlásil  pro klubový web.

Dnes proti Zlínu vyjede v obranné dvojici s Václavem Kočím. „Snažil se mi pomoci s tím, abych věděl, jaký Pardubice mají herní systém a jak zakládají útok," vykládal kanadský zadák.
Pardubicím teče do bot. V našlapané tabulce jsou deváté, ale jen pět bodů je dělí od posledního Liberce. Další přísun porážek  by mohl mít fatální následky.

Toho si jsou na východě Čech vědomi, a proto volí nestandardní řešení. Mužstvo včera poprvé v ročníku odjelo na soustředění do nedalekých Hrobic, kde se bude v klidu připravovat na střet s Berany. „Chceme mužstvu vytvořit naprosto ideální podmínky. Děláme všechno pro to, abychom se zlepšili," uvedl trenér Mojmír Trličík.

Zlínu bude chybět Marek Melenovský, jenž byl potrestaný dvouzápasovým zákazem startu za faul na Jiřího Kučného ze Slavie. To ale nic nemění na síle Zlína, kterému Plzeň v neděli přerušila devítizápasovou (!) vítěznou šňůru na cizích stadionech.

„Zlín na hřišti soupeře hraje ještě urputnější obranu středního pásma než doma. Musíme být trpěliví a maximálně zodpovědní na kotouči," uvažuje asistent trenéra Ladislav Lubina.