Už měl i lepší náladu. Sportovní manažer hokejových Pardubic DUŠAN SALFICKÝ přišel na rozhovor po nedělním zápase s Litvínovem hodně vyždímaný.

Osm porážek v řadě a už ve středu jít v předkole play off na Vítkovice? Nic moc. „Snažili jsme se mužstvo nějak restartovat, bohužel se ne vše podařilo," zklamaně prohodil.
Mluvil tiše, ale přitom i dost úderně. Byla vlastně už noc, hluboko po desáté hodině večerní.

„Od čeho se odrazit? V první řadě od gólmanů, oni víc komentářů ani nepotřebují, chytají dobře," zmínil alespoň jedno pozitivum na posledním výsledkovém marasmu .
Klub měl přitom cíl, skončit v první šestce, většinu sezony se v ní také v pohodě držel. Jenže v závěru základní části přišel nečekaný kolaps. Výsledkový i herní.

Z pozice v předkole play off 
panuje zklamání, nebo spíš 
rozčarování?
Pořád je to jenom sport, ale spíš zklamání.

Z toho, že jste postavili tým 
na první šestku a ono nic?
Ano, pořád věřím, že tenhle tým svoji sílu má a během sezony ji taky prokazoval. Teď je potřeba hlavně co nejrychleji najít, proč se nám nedařilo. Věřím lidem, co v kádru jsou, názory existují různé, chodí mi spousta mailů, ale tým sílu má, za tím si stojím.

Rozhovor s Dušanem Salfickým najdete na straně 20 úterního vydání východočeských Deníků nebo také v elektronické verzi vydání novin.