Třeskuté mrazy slibují na víkend meteorologové a třeskuté derby slibuje i nedělní představení v pardubické Tipsport areně. Narazí na sebe tradiční rivalové. Domácí HC Dynamo Pardubice bude hostit sousední HC Mountfield Hradec Králové.
Derby mezi oběma městy bývá vyprodáno a zřejmě nejinak tomu bude i tentokrát.

Hranici devíti tisíc prodaných lístků už pardubická aréna navzdory silné konkurenci přímého televizního přenosu překročila, ale pokud ještě váháte, pořád ještě nějaké „lupeny" zbývají. „Vstupenky na derby budou zřejmě k dostání i v den zápasu," říká mluvčí Dynama Jan Hrabal.

Sever na severu

Co se dění na stadionu a prodeje lístků týče, zážitek tentokrát asi budou mít ti diváci, kteří sedí na místech blízko dělící čáry.

Hradečtí fanoušci se totiž domluvili a vykoupili místa na severní tribuně – přímo proti pardubické jižní, která je baštou domácího fanklubu.
Diváci vprostřed arény si tak budou moci užívat bouřlivou atmosféru doslova v režimu stereo.

Pro hradecké fanoušky také s lístky do sektoru 108, 109 a 110, tedy severní části tribuny, bude vstup na zápas umožněn speciálním vchodem „DYNAMO" na severozápadní straně haly. Pro vstup do kotle hostí bude jako vždy připraven oddělený vstup hlídaný policisty.

Žádné míchání

Naopak platí, že do domácího sektoru jižní tribuny mají přístup pouze fanoušci domácích. Příznivce Hradce, kteří si do těchto míst zakoupili lístky, pořadatelská služba na tato místa nevpustí.
Kvůli divoké povaze derby jsou ale v platnosti i další bezpečnostní opatření.

Otevírá se dříve

„Stadion bude tentokrát otevřen již osmdesát minut před začátkem utkání, tedy od šestnácté hodiny. Hokejový klub si dovoluje fanoušky požádat o včasný příchod do haly, neboť u vchodů na stadion budou probíhat důkladné bezpečnostní prohlídky. Návštěvníci, u kterých budou nalezeny nepovolené předměty, zejména pyrotechnika a zbraně, nebudou v žádném případě do arény vpuštěni, stejně jako osoby pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek," upozorňuje mluvčí klubu Jan Hrabal.

Dohled kamer

„Prostory Tipsport areny a jejího okolí jsou monitorovány kamerovým systémem. Jakékoliv případné škody či následky chování budou na základě těchto záběrů řešeny přímo s viníky. Pořadatelé budou ve spolupráci s policisty nekompromisní v dohledu na dodržování návštěvního řádu arény. Pro tento zápas bude opětovně platit zákaz vnášení nápojů do hlediště," dodává Jan Hrabal.

Zákaz pyrotechniky

Dalším omezením je pyrotechnika. Tu v hokejové aréně samozřejmě zapovídá provozní řád arény. V Pardubicích ale platí i zákaz používání pyrotechniky v centru města. To zahrnuje jak hokejový stánek, tak hlavní nádraží, kam velká část příznivců na utkání přijede.