Pavel Ryšavý na Twitteru:
@rypv13

Simulovat se v českém hokeji pořád vyplácí. V plné nahotě to ukázal zápas Pardubic ve Zlíně.

Že je hokejista pak v případě prokázání hereckého talentu ztrestán sražením deseti procent z platu? Ale prosím vás…Nějakých 20 tisíc ho zase tak moc nebolí. A když klub vyhraje, třeba i díky takové levárně, nedělám si iluze, že herecké číslo za svého hráče sem tam nezatáhne.

Pravidlo by mělo být nastaveno jinak. Děláš na ledě komedie a aspiruješ na Oscara za let plavmo, či odpíchnutého Rittbergera? Tak si dáš při recidivě po pokutě další zápas oraz na tribuně, abys věděl, že podobné lumpárny k hokeji nepatří.

Stopka by bolela i klub, trenéři by své hráče nabádali, ať v žádném případě nic nepřihrávají. Zlín má roky pověst týmu, jehož hráči fauly rádi přihrávají. Hráči, trenéři, i funkcionáři se děsně čertí, když se na takovou věc zeptáte. Jenže co s tím, když je to pravda?
Těžko se mluví o opaku, když Petr Leška cítí vítr za krkem a hned se kácí k zemi, to samé mohutný kolohnát Bedřich Köhler. Legendární reprezentant Petr Čajánek není jiný.

Sám nechápu, proč tak šikovní hráči mají tyhle kousky zapotřebí. Kazí jméno klubu, z rozhodčích dělají blbce a ze sebe ubožáky. Leška s Köhlerem a s nimi ještě obránce Tomáš Žižka předvedli proti Pardubicím takový kolotoč nesmyslů, že by z fleku mohli k cirkusu.

Chytit protihráče za hokejku, teatrálně se kácet a pak se smát pod vousy, že můj tým hraje přesilovku? Soka rukou popadnout, skočit mu na záda a dělat, jak moc do mě najel a bránil mi ve hře? Tohle bych chápal u malých rozmazlených holek, ne u hokejistů.
Doufám, že kousky zlínských borců přispějí k tomu, že se simulování začne trestat jinak. Mnohem přísněji!