Zlín se postupně vyhrabal z posledního místa hokejové extraligy. Hurá, mistr nejspíš nespadne a rve se o play off.

Fajn. Jenže tenhle velký návrat má jeden pořádný háček. Těžce mu pomáhají rozhodčí. Teď se rýsuje další skandál.
Na hrubé ovlivnění zápasu ve prospěch moravského celku si stěžovala Sparta, rozvášněný generální manažer Litvínova Robert Kysela dokonce mluvil o korupci a nyní se cítí poškozené i Pardubice.
V neděli prohrály ve Zlíně 2:3. Rozhodčí Vladimír Šindler se Štěpánem Součkem zápas pořádně zbabrali.

„Hokej jsem hrál hodně dlouho, myslím, že dovedu udržet nějaký nadhled. Ano, rozhodčí má zlomek vteřiny, aby se rozmyslel, ve hře máte emoce… Ale to, co ve Zlíně rozhodčí při svých zkušenostech a kvalitách převedli, by se nemělo dít," čílí se sportovní manažer Pardubic Dušan Salfický.

„Pojišťováci" poslali šéfovi rozhodčích Pavlu Halasovi film, ze kterého radost mít nebude.

Obsahuje sedm ukázek zlínských hereckých etud a leváren s hlavním úmyslem: oblafnout rozhodčí. Povedlo se, muži v pruhovaném skočili na špek.

Největší perly? Bedřich Köhler popadl před první trefou Zlína hokejku do obou rukou vší silou se po buly opřel do Lukáše Nahodila. Krosček jako z učebnice! Nepískalo se a právě Köhler dostal Zlín za pár sekund do vedení.
Obránce Tomáš Žižka pak u mantinelu málem poslal na invalidní vozík Lukáše Radila, když ho postrčil v plné rychlosti hlavou na mantinel. Píšťalka znovu mlčela.
Oba zlínští výtečníci jsou ve filmu ještě jednou. Nominace? Nejlepší herecký výkon. Simulace jako Brno. Nebo spíš jako Zlín…

Obrovitý Köhler evidentně drží hůl pardubického beka Václava Benáka, když se ji obránce snaží vyrvat, domácí hokejista teatrálně padá. Na trestnou mašíruje Benák.

A Žižka? Ten zase skočil na záda Jiřího Cetkovského. Jenže se moc netrefil, přesto udělal piruetku a kácel se k zemi. Rozhodčí poslali za katr Cetkovského. Prý nedovolené bránění… Další verdikt k smíchu.

K tomu si připočítejte ještě nesmyslné vyloučení Tomáše Zohorny po údajném úderu do tváře Petra Lešky a dojde vám, proč pár Šindler, Souček Pardubicím tak moc hnul žlučí.

„Chceme vyjádřit nespokojenost s vedením zápasu ze strany rozhodčích. Na jedno utkání bylo těch sporných situací až moc a některé momenty hrubě ovlivnily vývoj utkání," vysvětluje Salfický, proč klub poslal sedm podnětů k řešení pro komisi rozhodčích.
Klub navíc do konce sezony vetoval hlavního rozhodčího Štěpána Součka. „Jeho výroky náš tým hrubě poškodily," dodal Salfický.

Sudí v jednom zápase prokazatelně nasekali omylů na jedno celé extraligové kolo.

Šéf rozhodčích Pavel Halas teď bude mít zamotanou hlavu. Jeho muži zničili další zápas a znovu pomohli Zlínu. Vážně je to ještě pořád náhoda?

Zdroj: Youtube

Situace, které jsou předmětem stížnosti na výkon rozhodčích

Situace č. 1
1. třetina – čas 19:13 do konce třetiny
Při vhazování hráč domácích č. 9 krosčekuje hráče hostí č. 25, který musí po zásahu střídat a faulující hráč č. 9 z následné akce vstřelí gól. Dle našeho názoru měl být hráč č. 9 potrestán za krosček, tím by nemohl dosáhnout branky. Proto tuto situaci považujeme za hrubé ovlivnění utkání.

Situace č. 2
1. třetina – čas 17:07 do konce třetiny
Hostující hráč č. 37 je v samostatném úniku, těsně před zakončením dvakrát atakován hokejkou domácího hráče č. 15. Dle našeho názoru se jedná podle nového výkladu pravidel o jasné trestné střílení.

Situace č. 3
1. třetina – čas 9:29 do konce třetiny
Hostující hráč č. 69 je při přijímání puku vražen zezadu na hrazení domácím hráčem č. 5. Dle našeho názoru se jedná o hrubý faul, který měl být potrestán větším trestem. Rozhodčí neudělili za tento zákrok žádný trest, přestože je evidentní, jak domácí hráč č. 5 vytrčí ruce před sebe a tím vrazí hostující hráče hlavou na hrazení. K vážnému zranění nedošlo jen díky rychlé reakci hostujícího hráče.

Situace č. 4
1. třetina – čas 3:12 do konce třetiny
Hráč hostí č. 19 je vyloučen za držení. Dle našeho názoru se vůbec nejedná o nedovolený zákrok ze strany hostujícího hráče. Ba naopak, ze záznamu je evidentně vidět, jak domácí hráč č. 9 po celou dobu souboje drží jednou rukou hokejku hostujícího hráče, který ve snaze jí uvolnit, povalí domácího hráče na zem. Podle našeho názoru je jedná o faul domácího hráče (držení hole).

Situace č. 5
2. třetina – čas 11:08 do konce třetiny
Vyloučen hostující hráč č. 65 za hákování. V situaci se ovšem nachází hostující hráč č. 30, který dle našeho názoru kontroluje situaci přiložením své hokejky, kterou drží v jedné ruce, před soupeře a tím ho nijak neomezuje v pokračování akce. Podle nás se nejedná o nedovolený zákrok (hákování), těchto situací se v utkání objevuje celá řada i ze strany domácích.

Situace č. 6
2. třetina – čas 4:36 do konce třetiny
Vyloučen hostující hráč č. 94 za nedovolené bránění. Podle našeho posouzení vzniklé situace by neměl být vyloučen hostující hráč, ba naopak by měl být vyloučen hráč domácích č. 5, který teatrálně skočí na záda hostujícímu hráči a přidrží ho.

Situace č. 7
1. třetina – čas 7:45 do konce třetiny
Za vzniklou situaci po vhazování je vyloučen hostující hráč č. 79 za hrubost. Domníváme se, že tato situace je tak evidentní, že nemůže být v žádném případě posouzena jako faul, natož hrubost a proto se k ní dále nebudeme vyjadřovat.