Stále nízká produktivita a zbytečná vyloučení. To srazilo Pardubice v utkání na ledě Vítkovic. První gól inkasovali hokejisté Dynama v oslabení.

„Vítkovice jsou v přesilovkách silné, každé naše oslabení zavánělo gólem. Stojí to spoustu sil, někteří hráči se pak zase nedostanou na led. Když hrajete tolikrát v oslabení, tak se těžko vyhrává,“ vykládal po utkání pro klubový web pardubický kapitán Tomáš Rolinek.

Některá vyloučení, celkem jich Pardubice nashromáždily sedm, přitom byla z kategorie zbytečných. „Je na nás, abychom se z toho poučili a rozebrali si to. Vítkovice měly v přesilovkách spoustu střel,“ dodal zkušený útočník.

Opět střely, těch měli hráči Dynama tentokrát málo. Dle statistik jen 15. „Trápí nás slabá produktivita a to s tím souvisí. Když je málo střel, tak potom není hodně gólů,“ prohlásil Rolinek.

A inkasované branky? „Zápas jsme nerozehráli špatně. Pořád ovšem dostáváme laciné góly z předbrankového prostoru. Tam by to mělo být za maximální koncentrace hráčů těsně pokryté,“ popisoval Pavel Marek, sportovní manažer a asistent trenéra Pardubic.

První zápas v sezoně odchytal Martin Růžička, i když ne celých šedesát minut. Ve třetí třetině musel řešit problém s bruslí a na tři minuty přenechal místo Ondřeji Kacetlovi. Ten si stihl připsat dva zákroky. Pak se zase Růžička vrátil do branky.

Vítkovice se po třetím vítězství drží na průběžné třetí pozici. „Byla tam především zarputilost a bojovnost. Někdy musí jít hokejovost stranou. Jsou to cenné body, které jsme ubojovali,“ uvedl Jakub Petr, hlavní kouč Vítkovic.

Komise uznala všechny podněty Pardubice – Po domácím utkání proti Chomutovu odeslal pardubický klub pravidlové podněty, které po rozboru předseda Komise rozhodčích Vladimír Šindler uznal. A to ve všech čtyřech situacích, které podle Dynama nebyly posouzeny správně. Sudí Daniel Pražák a Štěpán Souček měli po faulu na Jána Sýkoru nařídit trestné střílení a před druhým gólem Chomutova signalizovat vyloučení po zákroku na Petra Čáslavu. Menší trest měl být uložen hráčům Chomutova ještě ve dvou situacích.