V neděli i v pondělí vyjížděl speciálně vypravený vlak z Pardubic krátce před patnáctou hodinou. Již přibližně desítka policistů, rovněž cestujících tímto vlakem, dávala jasně tušit, že se nejedná o obyčejné utkání. Z holešovického nádraží se pak fanoušci přesunuli v několikasetmetrovém průvodu až do haly pražské Sparty. Také zde je doprovázel kordon těžkooděnců se žlutými nápisy policie. „Bezpečnost je zde perfektně zvládnuta. Jsem v neustálém spojení s pracovníky pražské kriminálky, kteří mi volají a konzultují se mnou situací,“ říká šéf pardubického fanklubu Karel „Karlos“ Klodner. Jeho slova dotvrzuje fakt, že skupinky policistů v kuklách a přilbách si pardubické fans „předávají“ po úsecích. „Doufám, že prohrajete a bude po všem,“ utrousil v pondělí jeden z nich.

Pardubičtí příznivci a hlavně hráči však byli evidentně proti. Heroickým výkonem dokázali na čtvrtý pokus zvítězit. Sparťanští fanoušci neunesli tíhu tohoto okamžiku a zaházeli led odpadky. Daleko od vhození na led neměla ani atrapa mistrovského poháru, kterou si pražští fanoušci přinesli do hlediště.

Přestože pro pražský tým i pro jejich příznivce se zatím jedná jen o oddálení korunovace, pro Pardubice začíná boj o život. „Válka ještě neskončila,“ vykřikují pardubičtí fanoušci a opět za mohutného policejního doprovodu míří ke „svému“ vlaku. Žádné urážky, žádné násilí, žádné střety s policií – prostě vyspělé publikum! Toho si jsou dobře vědomy i bezpečnostní složky v Pardubicích, a tak přestože se za mimořádného zájmu televizních kamer vyhrne z vlaku snad tisíc červených a bílých postav, pro policii se nic mimořádného neděje. Svědčí o tom i dva policisté v bundokošilích, kteří jakoby bez zájmu korzují nádražní halou. „Ti jsou jako z nějakýho románu, ti ani nevědí, že jsme přijeli,“ reaguje jeden z fandů na kontrast mezi pražskými a pardubickými policisty. Mnoho příznivců vyráží rovnou k ČEZ Areně. Bitva o lístky je opět aktuální. U pokladen ale nejsou první, pár jedinců tam už čeká. „Rádi bychom lidem co nejvíce ulehčili jejich čekání. Na čtvrtou hodinu ranní jsme jim připravili stánek s teplým čajem a bagetami,“ uvedl na klubovém webu generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý.

Dnes se vstupenky prodávaly od osmé hodiny ranní do devatenácti hodin. Bude–lizítra ještě co prodávat, jsou kasy otevřeny od 8 do 12, od 13 do 16 a od 17.30 do 20 hodin. V tento čas zároveň končí rezervace míst pro majitele permanentek. Obrovský zájem o vstupenky na páté utkání mezi Pardubicemi a Spartou potvrdil i fakt, že lístky prodávané v noci formou internetové rezervace byly vyprodány za rekordních osm minut!