Moment zápasu
NEUZNANÝ GÓL: Pardubický Jiří Vašíček srovnal před koncem první třetiny na 2:2, ale rozhodčí gól uznat nemohl. Pískal postavení v brankovišti ještě předtím, než puk skončil v bráně.

Hvězda zápasu
RADOSLAV TYBOR, útočník Pardubic (v utkání 2 góly): Protáhne se i klíčovou dírkou. Slovenský šikula dráždil Slavii dobrým pohybem, navíc přidal dva důležité góly.

Uf, neskutečné drama, Pardubice třikrát prohrávaly, ale přežily. Postoupily do čtvrtfinále play off! V rozhodujícím pátém zápase porazily doma Slavií 6:4. Na konci zápasu exceloval Radoslav Tybor. Expert na „sešívanou" partu Vladimíra Růžičky jí znovu nasypal dva góly, v celé sérii jich dal šest.

Pardubice se musely oklepávat z několika těžkých ran. Předně chtěly na Slavii vletět, zadupat ji do ledu, jenže se stal úplný opak. Václav Benák neodpálil puk a Jaroslav Bednář otevřel po 11 sekundách skóre. Domácí byli jako opaření a inkasovali podruhé: 7. minuta, 0:2. Žádná studená sprcha. Tohle byl týden v mrazáku!

Když se „pojišťováci" z průšvihu vylízali, sevřeli „sešívané" do kleští a srovnali, bum. Další facka. Na zadovku Lukáše Radila čekal při pardubické přesilovce jen Petr Jelínek a sólový souboj s brankářem Hudáčkem zvládl brilantně.

Když srovnal na 3:3 Tomáš Zohorna, zdálo se, že už bude domácím hej. Jenže zase ne. Těsně před druhou pauzou si zakvedlal s pukem u pravého mantinelu Jaroslav Bednář a milimetrovou přihrávkou našel výletníka Kylea Whartona. A slávisté znovu vedli – 3:4.

Pardubice ale ukázaly vůli býka. Minutu a půl po startu třetí třetiny vedly 5:4. Vyrovnání měl na svědomí Petr Sýkora, další zásah Radoslav Tybor, jenž v přesilovce propálil Furcha do protipohybu. Za chvíli přidal pohyblivý slovenský čipera svůj druhý gól a definitivně zařídil Pardubicím čtvrtfinále.

Čtvrtfinálové dvojice: Sparta – Vítkovice, Třinec – Pardubice, Plzeň – Brno, Zlín – Hradec Králové.

Pardubice  –  Slavia Praha 6:4 (1:2, 2:2, 3:0)
Fakta – branky a nahrávky: 16. Kočí (Kolář), 26. Semorád (Kočí), 30. Zohorna (Cetkovský), 41. Sýkora (Zohorna), 42. Tybor (Gregorc), 44. Tybor (Kolář) – 
1. Bednář (Krenželok, Kolařík), 7. Skokan (Poletín, Šenkeřík), 29. Jelínek, 
39. Wharton (Bednář, Krenželok).
Rozhodčí: Minář, Šindler – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 3:6, navíc Jelínek (Slavia) 5 min. a do konce.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:1.
Diváci: 8 745.
Konečný stav série: 3:2.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Hudáček – Benák, Ďaloga, Gregorc, 
Vašíček, Píša, Kočí – Sýkora, Cetkovský, Zohorna – Radil, Nosek, Tybor – Kolář, 
Nahodil, Semorád. Trenér: Zdeněk Venera.
HC Slavia Praha:  Furch – Knot, Kolařík, Valach, Šenkeřík, Wharton, Holub, Štich – Bednář, Žejdl, Krenželok – Stránský, Jelínek, J. Doležal – Skokan, Růžička, Poletín – Klhůfek, Langhammer, T. Doležal. Trenér: Vladimír Růžička.