Hokejová ČEZ Aréna v Pardubicích se těsně po Vánocích stane dějištěm mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Deset týmů je rozděleno do dvou skupin . „Áčko“ hraje své zápasy v Pardubicích. „Béčko“ v liberecké Tipsport Aréně.
„V samostatné České republice se světový šampionát juniorů do 20 let koná potřetí. Je to nejvýznamnější a nejsledovanější akce svého druhu na světě. V juniorském věku v něm nastoupily i pozdější hokejové superhvězdy včetně Wayna Gretzkého, Petera Forsberga, Sidney Crosbyho, Jaromíra Jágra nebo Dominika Haška,“ říká Jan Černý z Českého svazu ledního hokeje.
Východočeši se mohou těšit na druhý svátek vánoční, kdy na Štěpána začne skupina A ve složení Švédsko, Slovensko, Kanada, Dánsko a Česká republika. Naše mladíky hned v úvodu prověří obhájce mistrovského titulu – Kanada.
Libereckou skupinu B tvoří Spojené státy americké, Rusko, Kazachstán, Finsko a Švýcarsko. Každé mužstvo odehraje čtyři utkání v základní části, vítěz skupiny postupuje přímo do semifinále. Česká „dvacítka“ naposledy uspěla na šampionátu v letech 2000 a 2001. Tehdy naše hokejové naděje vybojovaly titul mistrů světa.
V pardubické ČEZ Aréně nyní rozšiřují další tribunu, takže při mistrovství má pojmout až 10194 diváků.

Program Čechů

26. 12. 2007 od 20 hodin: Česká republika – Kanada
27. 12. 2007 od 20 hodin: Česká republika – Dánsko
29. 12. 2007 od 16 hodin: Slovensko – Česká republika
31. 12. 2007 od 14 hodin: Švédsko – Česká republika
Následují čtvrtfinále, semifinále, případně zápasy o medaile. Obě semifinále i utkání o bronz, stříbro a zlato se uskuteční v pardubické ČEZ Aréně.