Ve Zlíně završil obrat Dynama a rozhodl prodloužení. V nedělním utkání s Chomutovem přidal další vítězný zásah, když v 11. minutě využil pardubickou přesilovku. I díky trefám Davida Tomáška zažili hokejisté Dynama premiéru. Poprvé v sezoně vyhráli dvakrát za sebou.

„Potvrdili jsme obrat ve Zlíně a myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Konečně jsme vedli a nebáli jsme se hrát dál. Zaslouženě jsme vyhráli, takové zápasy potřebujeme zopakovat," říká dvacetiletý útočník Pardubic DAVID TOMÁŠEK.

Jak moc vám pomohla koncovka duelu ve Zlíně?
Je pravda, že něco takového se často nestává. I když tam byly chyby a nechali jsme Zlín stav otočit, tak bylo cítit, že jsme neztratili víru. Kluci udělali parádní práci při power play, to nám pomohlo, a v prodloužení už jsme byli na koni. Tam jsme toho využili.

V jaké fázi utkání jste začal věřit, že zvládnete i zápas s Chomutovem?

Abych se přiznal, tak jsem byl skoro po celý zápas v klidu. Cítil jsem, že všichni kluci hráli výborně. Neměli jsme strach jako v předešlých zápasech, ve kterých jsme o gól vedli. Hráli jsme pořád stejně, proto jsem věřil, že vyhrajeme. Už jsme několikrát narazili, když jsme přestali hrát a podělali jsme se. Tentokrát se hra nezměnila, díky tomu jsme vyhráli.

Brzy jste vedli, navíc mužstvu pomohla vše přesilovková trefa…
Jsem rád, že jsem nezakončil zbrkle. Když se nám nedařilo, tak se stávalo, že se mi to nepovedlo. Dostal jsem super nahrávku od Tomáše Klimenty, mohl jsem to trefit rovnou, ale počkal jsem si a pak jsem zakončil napůl do prázdné branky.

Při třetí brance Petra Sýkory jste clonil před brankářem. Netečoval jste ještě jeho střelu?

Cítil jsem, že mi puk trefil kalhoty. Petr šel za rozhodčími s tím, že jsem to tečoval, ale na videu asi nebylo nic vidět. Je to jedno, gól jako gól. Navíc byl velmi důležitý, vedli jsme o dvě branky.

Cítíte osobní větší pohodu po vstřelených gólech?

Jsem rád, že můžu něčím přispět, ať už gólem nebo nahrávkou. Předtím jsem měl zápasy, kdy mi šance vychytal brankář soupeře, nebo jsem nedokázal zakončit. Ale samozřejmě mi pomohlo, že jsem se trefil už ve Zlíně a předtím jsem měl asistence. V laufu nejsem, ale člověka to trochu uklidní. A zase jsme u toho, že útočníci prostě musí nějaké góly dávat.

Nyní vás čeká obtížná prověrka – zápas na ledě vedoucí Komety…

Myslím, že pojedeme hlavně s respektem k výkonům Brna, které tuto sezonu předvádí. Mají kvalitní hokejisty a hrají dobře. Pojede se určitě s lepší náladou, než kdybychom neotočili zápas ve Zlíně a nevyhráli nad Chomutovem. Tyto dva zápasy nám mohou pomoci. Doma jsme s nimi minule hráli až do prodloužení. Bude to těžké, ale naše šance nevidím až tak nízko. Liga je vyrovnaná, každý může hrát s každým.

Měsíční hostování útočníka Hynka Zohorny z Komety Brno je u konce. Do posledních dvou zápasů již nezasáhl. „Povahově je to skvělý kluk, ale neprosadil se tak, jak jsme očekávali. Do prvních dvou pětek, kam by i finančně patřil, se nevešel a nebyl produktivní. Hostování bylo na měsíc a nyní skončilo," vysvětlil generální manažer a hlavní trenér Pavel Rohlík. „Nechci už dělat velké změny. Možná může přijít, jak jsem říkal, nějaký střelec, něco je ve vzduchu, ale tento tým je dobrý a schopen vše zvládnout," doplnil.
Extraligový program pokračuje již dnes v Brně (18.00). „Máme před sebou další balíček zápasů, musíme se na ně pečlivě připravit. Kometa je dominantní, ale my budeme chtít v Brně překvapit," řekl Pavel Rohlík.