V úterý šel 
s Pardubicemi poprvé na led. Německo-rusko-český trenérský triumvirát je komplet. ANDREJ POTAJČUK (45), někdejší útočník s raketovou rychlostí a hvězda Sparty, je naplno k ruce šéfovi Peteru Draisaitlovi.

V roli asistenta doplnil realizační tým už v neděli, když zápas s Chomutovem pozoroval z tribuny. „Nevím, co se tady stalo, že tým je najednou takhle dole," divil se, proč je Dynamo tak daleko za desítkou. Mimochodem, pořád mluví báječně česky.
Rozpovídal se i o KHL, kde trénoval s Milošem Říhou Spartak Moskva i Petrohrad. Sám pak působil v Chanti-Mansijsku, kde plnil i roli generálního manažera.

Tuto sezonu sledoval nejlepší evropskou ligu jako televizní expert, hodně se mu líbí výkony Lukáše Radila a Petra Koukala: „Petr je velký hráč, roste vedle něho mladý talent Golišev, v minulé sezoně udělal střelce z Mosese."

Češtinu pořád někde přiživujete, že se neztratila?
Byl jsem ještě šest let ve Finsku a v mančaftu vždycky byli Češi. Vrátil jsem se do Ruska a tam najednou Salfický, Píša, Hejda… Hodně dlouho jsem pracoval s Milošem Říhou, takže prostoru mluvit česky bylo dost. Navíc každé léto jezdím do Prahy, mám 
tady kamarády.

Pořád vás fanoušci Sparty poznávají? Přijde mi, že vaše rychlé nohy mají v hlavě pořád…
(usměje se) Ale už to není takové. Ta generace, co chodí na hokej, omládla, spíš jen občas se někdo přihlásí.

Víte, že v Pardubicích Miloš Říha mladší sezonu rozjížděl jako hlavní trenér?
Vím, vím. Sledoval jsem, co je v létě nového. Koukal jsem se i na internetové stránky Pardubic, kde bylo video s Milošem. Pracoval jsem sice s tátou, s Milošem starším, ale on nám taky dřív pomáhal.

Spekulovalo se, že byste měl mít blíž spíš do Sparty než do Pardubic. Je to pravda?