Loňská mizérie a nuda jsou definitivně zapomenuty.

Bolavá duše pardubického hokejového fanouška dostala báječnou náplast. „Pojišťováci" se vyšvihli na první místo extraligy. Jejich zápasy navíc nenudí. Baví.

V Plzni zase ukázali nezdolnou vůli, čtyřikrát prohrávali, ale po šedesáti minutách svítil na kostce stav 4:4. V nájezdech pak získali bonusový bod navíc.
„Prohrávat o gól vůbec nic neznamená, hrajeme až do konce. Za dva body jsme ohromně rádi, už v pátek doma s Libercem jsme ukázali, že se umíme do zápasu vrátit, teď jsme to potvrdili zase a vždycky jsme plzeňský náskok dokázali srovnat,"  radoval se pardubický bombarďák Petr Sýkora.

A mimochodem, střelecké veličenstvo zase pořádně válelo.
Plzeňského brankáře Matěje Machovského dvakrát procedilo. Sýkora vzal roha obraně a prásk. Rána po zemi. Gól!
Třetí úprk se mu povedl ještě v prodloužení, jenže Radek Duda ho stihl seknout přes ruce a hattrick se nekonal, Sýkora bekhendovou kličku nedotáhl. „Chtěl jsem zkusit něco jiného než střelu, ale nepovedlo se. Od toho, aby posoudili faul, jsou rozhodčí, asi nechtěli pískat, těžko říci. Ale je to úplně jedno, máme dva body," mávnul rukou nejlepší pardubický střelec.

Před nájezdy sáhli pardubičtí trenéři ke změně. Do branky poslali místo Martina Růžičky Dušana Salfického, jehož překonal jen Václav Pletka.
To Pardubicím na vítězství stačilo. Na jejich straně totiž řádil „něžný zabiják". Lukáš Radil vypadá jako milovník morčat, který se snad na nikoho neumí ani křivě podívat.
Omyl. Při penaltách Plzeň zařízl. Bez milosti. Machovského dvakrát vykoupal. „Kdybyste ale viděli moje poslední nájezdy…," citoval jeho skromný komentář web hcpce.cz.
Další zápas čeká na Pardubice až v pátek. Do té doby se budou moci těšit pohledem na tabulku. První čtyři týmy mají sice stejně bodů a sedmý Hradec ztrácí jenom dva body. Ale parta kouče Venery trůní na špici. „Je to paráda. Máme formu, padá nám to tam, dáváme teď fakt hodně gólů," užívá si krásný pohled na čelo extraligy Radil. „Trochu nám to hapruje do obrany. Ale bylo by to moc jednoduché, kdybychom neměli už co vylepšovat," dodal útočník, co v nájezdech sestřelil Plzeň.