Dva týdny dřeli doma v Pardubicích, od pondělí se úřadující extraligoví šampioni přesunou do kopců.
Hokejisté ale tentokrát nevyrazí na letní soustředění do Vojenské zotavovny v Bedřichově.  Poprvé ochutnají terén  v Ústí nad Orlicí, kde zůstanou až do příští soboty. „V hotelu v Bedřichově momentálně probíhá rekonstrukce," vysvětluje trenér Pavel Hynek, proč nabořil zažité pořádky.

„Dívali jsme se po dalších areálech nejen v Krkonoších, až jsme narazili na hotel v Ústí, kde mají všechno, co od soustředění vyžadujeme," prohlásil Hynek.
Jeho svěřence čeká tradiční dřina. „Budeme trénovat třikrát až čtyřikrát denně, dále máme v plánu regeneraci," poznamenal kouč s tím, že společný program je naplánován na celý den.
První trénink čeká na hráče hned po pondělním příjezdu. O půl osmé ráno se odjíždí od arény, o půl deváté je na programu první fáze. „Budeme mít k dispozici velké fitness centrum přímo v hotelu, regeneraci a sportovní areál s různými sportovišti. Na místě je šest set metrů dlouhá dráha vysypaná pilinami, stezka pro in-line bruslaře a kratší hokejové hřiště s nafukovací halou a tenisovým areálem. Toto soustředění bude zaměřeno na aerobní zónu," přiblížil program pardubický trenér.

Hráče nenechá v Ústí zahálet ani chvilku: „Po společné rozcvičce půjdeme na snídani. Dopolední fáze potrvá až do oběda, na který naváže potřebný polední klid. Odpoledne máme v plánu třetí fázi a po ní hned čtvrtá v podvečer. Pak následují regenerace a hry. Kluci mají program od rána až do půl deváté," dovolil nahlédnout do své trenérské kuchyně Hynek.
Jestli při prohlídce Ústí nad Orlicí stačil objevit Andrlův chlum, měli by si hráči přibalit dýchací přístroj navíc.
Brutální kopec přímo vybízí k vrchařské cyklistické prémii nebo drsnému výběhu.

Po silnici měří túra nahoru lehce přes 3,5 km. Převýšení činí 209 m a cestou napočítáte nekonečných jedenadvacet zatáček. Dobrovolně se nahoru drápe na kole jen masochista.
„Plánujeme do přípravy zařadit určité novinky, ty jsou dané tím, že v Ústí nad Orlicí jsou jiné tréninkové možnosti. Určitý základ musí být vždycky stejný, ale nabalují se na něj další věci,"dodal ještě Hynek. V polovině soustředění je pak v plánu tradiční tenisový turnaj.

Dřiny v Ústí nad Orlicí by se měl účastnit i Pavel Brendl, který se zatím připravoval individuálně. 

Fanoušek se může těšit na „nálož"

Pardubický klub rozjel zajímavý projekt. Vybraný fanoušek se může zúčastnit soustředění.
Dva dny bude mít stejný program jako hokejisté, s jedním z nich bude bydlet i na pokoji. Ostatní příznivci vyslali do Ústí nad Orlicí osmadvacetiletého Luboše Jurnikla. „Nebudeme měnit náš tréninkový plán, co zvládne, to zvládne," upozorňuje kouč Pavel Hynek.
Na nového člena týmu se docela těší: „Dostane naloženo totéž, co kluci. Když bude potřeba, tak si ale odpočine. Klobouk dolů, že se k tomu odhodlal a zapojí se."