„Tento nápad jsme dostali s manželkou. Mám rád fotbal, tak jsme se rozhodli uspořádat charitativní utkání, které věnujeme malé Eričce. Veškerý výnos ze vstupného, sponzorských darů a dalších příspěvků věnujeme na její konto," říká Tomáš Rolinek.

Hokejový útočník Pardubic dříve působil právě i ve Spartě. Společně s kustodem pražského týmu Josefem Tomou nyní sestavil dva výběry pro středeční utkání. „Obrovsky mi se skládáním týmu pomohl, bez něj bych nedal sparťanské mužstvo dohromady," uvedl.

Kdo se v Srchu objeví? „Za Spartu nastoupí fotbalový internacionál Jiří Novotný, hokejisté David Výborný, Lukáš Pech, Petr Kumstát a další. Za Dynamo si dovolím vyjmenovat vicemistra Evropy Luboše Kubíka, dále Aleše Hemského, Petra Průchu, Petra Sýkoru, Dušana Salfického a další. Chtěl bych všem poděkovat, že přijedou a tuto charitativní akci podpoří," dodal Rolinek, jenž nebude na trávníku chybět.

Vstupné na utkání, které začíná na fotbalovém hřišti v Srchu u Pardubic ve středu v 17.30, činí padesát korun pro dospělého a dvacet korun pro děti.

„Všechny vybrané peníze věnujeme po skončení utkání paní Malátové, mamince malé Eričky. Každá kabina navíc vybere finanční prostředky mezi sebou, do internetové aukce pak půjdou podepsané dresy aktérů utkání i míče. S organizací utkání mi je nápomocno hokejové Dynamo, vděčný jsem za pomoc Nadaci Lenky a Romana Šmidberských, která také přispěje do celkového výtěžku benefičního utkání," uvedl Tomáš Rolinek.