Žádný balet plný piruet, ale těžká dřina jako v kamenolomu. Pardubice přesně takový zápas potřebovaly. Chomutov neutancovaly, ale přetlačily 4:2.

„Ubojovali jsme to. Poctivou prací se nám podařilo dovést zápas do vítězného konce," ulevil si asistent trenéra Miloš Říha.
Proti Vítkovicím předvedl jeho tým děsný výkon. V Hradci byl 45 minut lepší, ale vytřískal jen bod. Teď má tři. Konečně!
Na začátku se přitom zdálo, že nebudou mít v odpoledním zápase (začátek od 15.00) výraznější potíže. Tomáš Zohorna při přesilovce práskl do puku a poslal ho pod víko – 4. minuta, 1:0 a pořádná facka pro Chomutov, jenž za posledních osmnáct zápasů vyhrál jen dvakrát. Jenže přišly výrazné komplikace. „Bylo nám jasné, že hlavně na psychiku to bude hodně náročný zápas. Osm, deset minut jsme hráli dobře. Měli jsme přesilovky, dali gól. Jenže pak naše aktivita upadala," prohlásil Říha.
A Chomutov dvěma přesilovkovými góly skóre otočil.

Pardubice se ale do žádné těžké deprese nedostaly. Chvíli šlapaly vodu, ale z pořádné svízelné situace se vylízaly. „Na střídačce jsme si říkali, že nemůžeme čekat do konce zápasu jako s Vítkovicemi, jestli se něco změní. Začali jsme hrát víc aktivně, napadat," popisoval Říha, čím žila lavička.


Tomáš Nosek vymyslel ve 36. minutě vyrovnání pro Roberta Kousala.  „Nezodpovědnost, nebo neumění. Náš bek měl vyhodit puk z pásma," zlobil se kouč hostí Josef Turek. Uplynuly dvě minuty a Lukáš Endál radostně skákal do náruče Petru Sýkorovi. Vymyslel pro něj střelu do odkryté branky, vytáhl na sebe gólmana a pardubický bombarďák se po třech zápasech zase trefil.

Na začátku poslední dvacetiminutovky pak Nosek zakončil únik střelou mezi nohy brankáře Miroslava Hanuljaka. „Pak už bylo hotovo. Kromě břevna Angela Krsteva jsme se k ničemu už nedostali," procedil chomutovský Turek.
Křičet, že je pardubické mizerné období plné porážek (8 v 9 zápasech) pryč? Na to je ještě brzy. Ale našlápnuto je. Teď  jen  potvrdit body v Liberci.

Pardubice – Chomutov 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Fakta – branky a nahrávky: 4. Zohorna (Benák), 34. Kousal (Nosek), 36. Sýkora (Endál, Nosek), 43. Nosek (Gregorc) – 22. Balej, 31. Trefný (Divíšek).
Rozhodčí: Hodek, Horák – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 1:2.
Diváci: 6 978.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:  Salfický – Kočí, Píša, Zdráhal, Benák, Vašíček, Gregorc – Sýkora, Marha, Endál – Cetkovský, Zohorna, Semorád – Radil, Kousal, Nosek.Trenér: Zdeněk Venera.
HC Piráti Chomutov:  Hanuljak – Malec, Trefný, Krstev, Mrázek, Kučný, Bartes – Hruška, Divíšek, Kubinčák – Balej, Kämpf, Bartečko – Račuk, Sikora, Hřebejk – Jíra, Kůs, Gájovský. Trenér: Josef Turek.