Program série
Hokejová extraliga – čtvrtfinále play off
1. zápas – pátek 13. března:
Litvínov – Pardubice 4:0
2. zápas – sobota 14. března:
Litvínov – Pardubice 4:1
3. zápas – úterý 17. března:
17.20: Pardubice – Litvínov
4. zápas – středa 18. března:
18.00: Pardubice – Litvínov

Případně – 5. zápas: pátek 20. března 
v Litvínově (17.30), 6. zápas: neděle 22. března v Pardubicích (17.30), 7. zápas: úterý 24. března v Litvínově (17.30).

Nemožné? Litvínov je válec, v play off hraje neskutečně, ale tohle slovo se v Pardubicích ze slovníku škrtá.

Že ho nejde porazit? Nesmysl. „Věřím, že tady předvedeme něco úplně jiného než v Litvínově. Budeme hladovější, agresivnější, aktivnější, dravější," vybízí pardubický kouč Miloš Říha. Jeho tým prohrává ve čtvrtfinálové sérii 0:2. Dnes a zítra bude hrát doma a oplátka se už peče.

V čem byl Litvínov na svém hřišti lepší? Je toho dost. Góly, defenziva, vhazování, počet střel, přesilovky, táhly mu opory…
Ne, nebylo toho málo. „Ve všech aspektech jsme tam prohráli. Tohle musíme změnit," burcuje Říha.

Jeho soubor potřebuje touhu popadnout motorovou pilu a pořezat bez pauzy celý les.

Hlavního dřevorubce by Říha už měl. Po otřesu mozku se může zapojit Jiří Cetkovský. S ním přijde do útoku brutální síla. „Dává do hokeje emoce, umí se srazit. Hlavně se nekouká, jak se ten hráč, co proti němu jede, jmenuje. Ale zase to nesmí být tak, že přijde on a jediný Cetkovský bude hrát důrazně. Nejde, abychom play off jen takhle odjezdili," štve Říhu, že Litvínov dostává až příliš volnosti.

Litvínovský kouč Miloslav Hořava tuší dřinu a své hráče nabádá, že v Pardubicích mají čekat tvrdý chleba: „Vedeme 2:0, ale tím to končí. V Pardubicích to bude zase jiné, je to těžká série, může být ještě dlouhá."

Říhovi nejvíc vadí, že dvě hlavní litvínovské hvězdy připomínají svaté obrázky. Martin Ručinský a Jakub Petružálek? Na ně se v sérii nesahá, což je špatně. „Máme strašný respekt před dvěma hráči Litvínova, kteří si s námi dělají, co chtějí. My jim přeci nemůžeme nabízet: Tak si nám dejte gól a ještě se nám vysmějte," nechápe pardubický trenér.

A koho tentokrát pošle do branky? Karel Vejmelka, nebo Robert Kristan? Hádanka. „Ani gólmani to zatím neví," prohlásil v pondělí Říha.
Každopádně chce větší zápal od svých útočných opor.

Ne, jeho hvězdy se ani zdaleka neblíží tomu, jak na hřišti vládne fenomenální důchodce Ručinský.

„Ve druhém zápase si ale vedl třeba Petr Sýkora dobře. Hrál i výborně do obrany, šel si za tím. Tady mě hodně potěšil. Spíš mi trochu vadí Tomáš Zohorna, tohle není jeho výkon. Musí se zlepšit, Pardubice jsou jeho tým, on je v něm lídrem. Jen to zatím s Litvínovem nepředvádí," přeje si od něj velké věci pardubický kápo.

I tohle bude úkol pro Cetkovského. Nahánět hrůzu? Jedna věc. Ale má i probudit drzouna Zohornu.

Heslo Pardubic pro play off zní „věříme". K tomu by mělo přibýt na ledě ještě jedno: „rveme se."