Po triu nových hráčů z Mladé Boleslavi ohlásilo Dynamo první zahraniční posilu. Hráčem Pardubic se stal sedmadvacetiletý útočník Justin Hodgman. Ten naposledy působil ve švédském Örebro.

Podobné zprávy fanoušci Pardubic netrpělivě očekávají již od začátku května, kdy ostatní kluby začaly zveřejňovat jména svých posil. Teď se jedné z nich dočkali. Hodgman je středním útočníkem, kterého klub nutně potřebuje. Zvlášť v situaci, kdy nemá uzavřené kontrakty s Tylerem Redenbachem a Tomášem Marcinkem, kteří v Dynamu působili v minulé sezoně.

TRENÉROVO PŘÁNÍ

„Hledali jsme vhodné typy středních útočníků. Měli jsme několik doporučení a na základě všech získaných referencí jsme se rozhodli pro Justina Hodgmana. Působil v několika týmech KHL, poslední sezonu hrál ve Švédsku," uvedl generální manažer Pardubic Pavel Rohlík.

Podle jeho slov si příchod kanadského forvarda žádal i hlavní trenér Peter Draisaitl. „Kouč si jej přál, jsem tak opravdu velmi rád, že se nám podařilo s ním podepsat kontrakt a získali jsme takto kvalitního hráče," dodal.

Nový centr na pardubické angažmá velmi těší. „Z téhle příležitosti jsem hodně nadšený, slyšel jsem mnoho hezkých věcí o městě a klubu s velkou hokejovou historií. Českou republiku jsem už několikrát navštívil a jsem nadšený, že se tam vracím zpátky," vzkázal Hodgman ze zámoří.

Kanaďan si vyzkoušel angažmá v jiných evropských zemích. Přes sto zápasů odehrál v Kontinentální hokejové lize, nastupoval i ve Švédsku a ve Finsku. V české extralize se představí poprvé. „Těším se na kvalitní soutěž v nádherné zemi. Jsem připravený co nejlépe pomoci svému novému klubu," prohlásil.

V zámoří nastoupil během sezony 2014/2015 pětkrát i v NHL. Nejvíce vzpomíná hned na svou premiéru v dresu Arizony, v níž skóroval, když překonal brankáře Roberta Luonga.

Kariéra v kostce
Justin Hodgman zářil v juniorské kategorii, kde měl v Erie Otters dvě sezony po sobě přes kanadský bod na zápas. V International Hockey League byl vyhlášen dvakrát nejužitečnějším hráčem play off, ve finském Lahti získal v roce 2012 titul vicemistra. Dvě sezony poté hrál v KHL, zkušenosti má z Magnitogorsku, Nižného Novgorodu nebo Vladivostoku. Po krátké zastávce v NHL načal minulou sezonu v AHL, odkud si ho v lednu vytáhlo švédské Örebro.