Pardubice v neděli zakončily jedenáctizápasové turné po kluzištích soupeřů, během nějž se ocitly až na dně extraligové tabulky, premiérovým tříbodovým ziskem na ledě nováčka z Ústí. "Konečně se nám podařilo vyhrát. Doufám, že na tento výkon navážeme proti Zlínu. Jen mám trochu obavy, aby hráči nebyli před domácím publikem moc přemotivovaní," uvedl trenér Miloš Říha.

Proti Zlínu se navíc Moelleru doma moc nedaří. Naposledy jej dokázali Východočeši na svém ledě porazit v dubnu 2005, v následujících čtyřech duelech prohráli. Momentálně na tom ale není zlínský celek dobře, šestkrát za sebou prohrál a klesl na dvanáctou pozici v tabulce. Od Pardubic ho dělí jen tři body.

"Víme, že dlouho nevyhráli a budou to chtít u nás zlomit. Předpokládám, že asi budou hrát antihokej, čekat na brejky a naše chyby," uvedl Říha, který bude postrádat Hlinku, Šedu a Klejnu. Do sestavy se naopak vrací Pucher.

Hokejisté Zlína se po slibném rozjezdu potácejí v hluboké herní krizi: naposledy se z vítězství radovali 25. září, kdy doma porazili Litvínov. Takovou negativní bilanci trenér Ernest Bokroš za dobu svého působení ve Zlíně nepamatuje, maximální šňůra porážek trvala tři zápasy.

"Nedaří se nám, hlavně se trápíme v koncovce. Hráči se sice snaží, z pohledu bojovnosti jim nemohu nic vytknout. Kotouč ale do soupeřovy branky nespadne. Věřím, že už konečně sérii protrhneme," uvedl dnes Bokroš, jemuž v nedělním utkání proti Vítkovicím nepomohlo ke zvratu ani přeskupení útočných řad.

Proti Pardubicím bude vedle dlouhodobě zraněného Michala Pšurného chybět i Rachůnek, jenž má po nedělním utkání problémy s ramenem. Na základě dodatku ve smlouvě mezi oběma kluby nenastoupí ani útočník Andrašovský, jenž posílil minulý týden Zlín právě z Pardubic.

V úvodním domácím utkání v sezoně se Pardubice oficiálně rozloučí s tragicky zesnulým obráncem Martinem Čechem, který zemřel při autonehodě před začátkem extraligy. V hale bude vyvěšen jeho dres s číslem tři.

Program - předehrávka 34. kola:

18:00 Moeller Pardubice - RI Okna Zlín.