Od 19 hodin je totiž přichystána premiéra inscenace Charleyova teta v režii hostujícího Milana Schejbala.
Diváci se mohou těšit na jednu z nejlépe napsaných komedií všech dob, která je obvyklou součástí repertoáru mnoha českých divadel.
V Charleyově tetě využil její autor Brandon Thomas zápletku s převlekem muže za ženu jako hlavní osu celovečerní komedie.

„Dva studenti se v ní chtějí oženit se svými vyvolenými, k čemuž jim má dopomoci bohatá teta jednoho z nich, jenže ta má zpoždění a musí přijít do hry náhradní řešení – donutí tedy svého spolužáka Babbse, aby předstíral, že je onou tetou," připomněl zápletku známé komedie dramaturg VČD Zdeněk Janál.

První spolupráce

Východočeské divadlo uvede Charleyovu tetu po třiceti letech. V nejnovějším zpracování se v hlavních rolích představí Petr Borovec, Ladislav Špiner, Jan Musil. Poprvé bude s pardubickým stánkem Thálie spolupracovat režisér a umělecký šéf příbramského divadla Milan Schejbal.

„Na práci v Pardubicích jsem se hodně těšil, a to z několika důvodů. Za prvé asi proto, že divadelní tvář pardubického divadla je mi velmi blízká. Mám rád interpretační divadlo založené na silném příběhu a výrazných hereckých osobnostech. Za druhé obdivuji hrdost pardubických diváků na své divadlo, že si jej váží a hojně je navštěvují. A v neposlední řadě jsem při každé návštěvě pardubického divadla okouzlen samotnou budovou," svěřil se Milan Schejbal, který bude tuto anglickou komedii režírovat již potřetí. Nejprve se k ní dostal v Mostě, a poté vytvořil slavnou inscenaci v pražském Divadle ABC. V té hlavní roli ztvárnil Jan Hrušínský.

Anglický rekord

Světovou premiéru měla tato slavná komedie v roce 1892 v Londýně, záhy poté vyprodávala sály také na americké Broadwayi a na čtvrt století držela anglický rekord v počtu repríz a návštěvnosti jedné divadelní inscenace.