Ve spolupráci se skauty a oldskauty z pardubického střediska Polaris se tu totiž odehraje Perníkiáda s Velkými říjnovými sportovními rekordy. Tedy největší sportovní událost, jež se na půdě Perníkového hejtmanství koná.

Disciplín je osm

„Z bohatého a veselého programu originálních soutěžních disciplín můžeme zmínit běh za drakem, hledání živé vody, čapí stoj na jedné noze, hod koštětem do dálky, liščí běh s pytlem zázvoru, popelení, hod oříšku do Popelčina střevíčku či obskakování žabí královny," líčí průběh Perníkiády, která se koná pravidelně už od roku 2006, pořadatel akce Luděk Šorm.
Hravého dne se může zúčastnit každý příchozí. Vstupné se nevybírá a sportovat se prý bude za každého počasí.
Výsledky v soutěžích jsou přepočítány podle věku a pohlaví soutěžícího, aby se odstranil případný handicap.

Překonat rekordy

Po celou dobu Perníkiády se budou soutěžící snažit o překonání Velkých říjnových sportovních rekordů z let minulých. „Rekordy z letošního roku budou pak překonávány v letech následujících," doplňují pořadatelé, kteří výsledky ze všech ročníků Perníkiády poctivě archivují na svých internetových stránkách.

Rekord v dané soutěžní disciplíně si tak můžete držet do té doby, dokud se někomu ze soutěžících v následujících ročnících nepodaří vás překonat. Doplňkovým programem nedělní akce v Perníkové chaloupce bude prohlídka Muzea perníku s ukázkou pečení staročeských dekorativních perníčků.