"Hru o lásce, svobodě a kamarádství režíroval Jiří Seydler. V hlavních rolích vystupují Josef Pejchal nebo Ladislav Špiner, Dagmar Novotná, Martina Sikorová a jako host Stanislav Lehký," uvedl mluvčí divadla Radek Smetana.

Od svého vzniku patří Malované na skle k hitům na českých, slovenských a polských scénách. V Pardubicích se tato zbojnická komedie se zpěvy hraje v novém překladu a přebásnění Jarka Nohavici. Komedie nese mezinárodní prvky, hlavní postavou je Jura Jánošík, který putoval po horách na slovensko-polském pomezí. "Legendu vzali za své polští autoři Ernest Bryll a Kateřina Gärtnerová a napsali hru velmi vtipnou a navíc obdařenou spoustou tak skvělých písniček, jaké jsou třeba v podobné české hře Balada pro banditu," uvedl Smetana.

Před prázdninami herci pardubického divadla na Kunětické hoře odehráli šest představení muzikálu. Další jsou naplánována na pátky až neděle, a to od 31. srpna do 2. září a od 7. do 9. září. V prvním zářijovém týdnu, od 4. září, se začne hrát i v "kamenném" divadle.

V nastávající 98. sezoně připravuje Východočeské divadlo sedm premiér. Nejdříve po prázdninách budou mít diváci možnost navštívit kriminální komedii Bláznivé nůžky Paula Portnera. V průběhu divadelního roku bude následovat první uvedení erotické komedie Martina Glasera a Olgy Šubrtové Muž sedmi sester podle předlohy Jaroslava Havlíčka, klasické představení Peer Gynt norského dramatika Henrika Ibsena, hra Urvi to! Davea Williamsona, komedie oblíbeného francouzského komediografa Georgese Feydeaua Brouk v hlavě, Racek Antona Pavloviče Čechova a sezonu uzavře proslulé drama Obchodník s deštěm Richarda Nashe v režii Mariána Pecka. Sedm premiér divadlo přichystalo i v předchozí sezoně.