Pardubický zámek i Pernštýnské náměstí se promění ve velký staročeský jarmark s ukázkami řemesel. A na co budou prodejci lákat?

„Na řemeslné výrobky z keramiky, dřeva, proutí, aranžmá ze sušených květin, výrobky z kůže, skla i kovu. A kdo dostane chuť či žízeň na něco dobrého, může vybírat z nabídky staročeského občerstvení včetně dobrého piva, vína, perníků, trdelníků, voňavé medoviny i grilovaných specialit," informovala náš Deník produkční pořádajícího Kulturního centra Pardubice Lenka Královcová.

„V letošním roce oslaví Pardubický pivovar 125. výročí vaření piva Porter v Pardubicích. Speciálně pro Pernštýnskou noc připravil staročeskou krčmu a slavnostní naražení sudu piva Porter z výroční várky, která se vařila 12. února," nechala se slyšet Lenka Královcová.

Folk na Příhrádku

Na třech pódiích (u Spolkového domu, u Morového sloupu a na malém nádvoří zámku) vystoupí tuzemské i zahraniční folklorní soubory v půlhodinových blocích.

V atriu pardubické radnice se budou odehrávat komorní pořady, na prvním nádvoří zámku se bude konat doprovodný historický program, který diváky přenese do středověku. Na Příhrádku budou znít folkové kapely. Před půlnocí se rozezpívá Zelená brána a o půlnoci se zpívání přesune do atria radnice, kde zazní písně na dobrou noc," dodala produkční Kulturního centra Pardubice.
Přesun do Hradce
„V sobotu se festivalový program přesune do Hradce Králové. S folklorním festivalem se rozloučíme v neděli 7. června ve 14 hodin na nádvoří zámku v Pardubicích tradičním pořadem Rozmlouvání na zámku," dodala produkční Kulturního centra.