V pátek 29. srpna vypukne v areálu autokempu U Čochtana již devátý ročník dvoudenního festivalu On The Road.

Tak jako v minulých letech se mohou návštěvníci těšit na řadu známých jmen z českého hudebního nebe.

Pořadatelé myslí také na přírodu

Pořadatelé festivalu myslí i na přírodu a pohodlí návštěvníků. „Chceme dělat festival, kde se lidé budou cítit dobře, budou se chovat přátelsky a ohleduplně nejen k sobě, ale také k životnímu prostředí. Proto jsme letos zdvojnásobili kapacitu chemických toalet v areálu a necháme dopravit i vodní koryta, kde se bude každý moci osvěžit," uvádí pořadatel festivalu Vilém Vinopal.

O tom, že se organizátorům snaha o přátelskou, vstřícnou a čistou hudební akci daří, svědčí podle něj i ocenění Čistý festival do 10 tisíc návštěvníků, které získali v loňském roce. „Průměrně tak každý člověk v areálu našeho festivalu vytřídil 129 gramů recyklovatelného odpadu, za což chci ještě zpětně poděkovat všem, kteří se do projektu zapojili," podotýká organizátor přehlídky Vilém Vinopal.

Traband, Vypsaná fiXa i Blue Effect

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na známé i začínající umělce. Z regionálních skupin se představí například pardubická Dukla vozovna nebo Kalkata Band. Z těch známějších zahraje třeba spolupořádající Vypsaná fiXa.

„Už od začátku je naším cílem podporovat mladé hudebníky a lokální kulturní scénu. Zatím méně známé kapely si mohou vyzkoušet, jaké to je stát před početnějším publikem a třeba od zkušenějších kolegů odkoukají nějaké nové fígle," prozradil frontman Vypsané fiXy Michal Mareda, který má na starosti hudební program přehlídky.

Vedle jeho domovské formace vystoupí na festivalovém pódiu například originální uskupení Traband, folkrockoví introverti Zrní nebo rockoví matadoři Blue Effect.
„Pro rodiny s dětmi jsme připravili vystoupení skupiny Mixle v piksle nebo překvapení v podobě pohádky," prozradil Michal Mareda.

Festival pomáhá také charitě

Výtěžkem ze vstupného podpoří projekt Adopce na dálku a regionální organizaci CEDR Pardubice pomáhající duševně nemocným lidem.