Poslední koncert před zaslouženou dovolenou absolvovali pardubičtí filharmonici poblíž německého Passau. Další práce je pak čeká na konci srpna.
„Ve čtvrtek odjeli pardubičtí filharmonici na krátký zahraniční zájezd do Německa, kde je čekal koncert v klášterním kostele ve městě Osterhofen nedaleko Passau. Pod taktovkou dirigenta Gerharda Lesskyho orchestr uvedl Mozartovu Lineckou symfonii, trubkový koncert Josepha Haydna se sólistou Ferenzem Mauszem, dále Schubertovu Šestou symfonii a skladbu Miserere soudobého rakouského skladatele Alfreda Hubera," vysvětlila mluvčí Komorní filharmonie Pardubice (KFP) Blanka Scholleová.
Hudebníky nyní čeká dovolená, ale už na konci srpna se chystají na týdenní rozehrávku a pak hned na natáčení pro prestižní světové vydavatelství Naxos, které povede mladý dirigent Marek Štilec.

Zahajovací koncerty

„Domácí příznivci se pak mohou po prázdninách těšit na zahajovací koncerty nové sezony, na kterých se pod taktovkou šéfdirigenta orchestru Marka Ivanoviće představí vynikající klavírista Eugen Indjić," dodala Blanka Scholleová. 

KFP

Komorní filharmonie Pardubice patří mezi špičkové české orchestry. Svým obsazením je menším symfonickým tělesem haydnovsko-mozartovského typu. Jako nejvýznamnější profesionální orchestr Pardubického kraje má nezastupitelnou roli v hudebním životě tohoto regionu. Pořádá abonentní cykly a koncertuje v dalších městech.