Hlavním hrdinou příběhu je František (Josef Polášek), psychiatr s vlastní ordinací, jenž má doma velmi tolerantní a trpělivou manželku Elišku (Ela Lehotská). Ani ta však nedokáže věčně trpět jeho velkou slabost pro ženy, kvůli které František přijde nejen o ní, ale také o práci. Když Eliška vymění svého muže za jeho bývalého pacienta Viktora Outratu (Martin Pechlát), přestěhuje se nenapravitelný sukničkář zpátky k mamince (Zdena Hadrbolcová). Ta žije ve svém vlastním světě a v podstatě je ráda, že se zase může o Františka starat tak jako dříve.

To ale nemůže vystát on. A Františkovi pro změnu nedokáže odpustit jeho bratr Miloš (Leoš〜 Noha), jemuž František kdysi přebral jeho devítiměsíční známost. Na silný nátlak matky ale Miloš souhlasí s tím, že Františka zaměstná jako instruktora v jeho autoškole.

Bojí se hlavně o to, aby mu František nesváděl studentky, k čemuž ostatně také dojde především zásluhou mladé, pohledné Natálie Holoubkové (Petra Nesvačilová).

Miloš už si však nevšimne toho, že mu jeho koketní žena Peggy (Marika Procházková) „zanáší“ s jeho zaměstnancem Jardou Kopeckým (Petr Čtvrtníček, který je až překvapivě umírněný ve svých tradičních grimasách)…

„Role zemitého Miloše se mi hrála úplně sama,“ řekl při pardubické premiéře snímku v multikině CineStar Leoš Noha. „Svou podstatou je mi bližší spíše František. Postava Miloše pro mě byla vlastně proti〜úkolem,“ usmál se rodák z Ústí nad Labem, kde působil v tamním Činoherním studiu.

„Nic podobného jako Milošovi se mi nikdy nestalo, ale kdyby náhodou, tak vzhledem k tomu, že nemám žádnou auto〜školu, musel bych bratra nechat zaměstnat maximálně jako kulisáka v divadle,“ poznamenal herec, který je od roku 2005 členem pražského Divadla Na zábradlí.

Více čtěte ve čtvrtečním vydání Pardubického deníku