„Vedením Východočeského divadla nám bylo slíbeno, že vyhrajeme letošní ročník Grand Festivalu smíchu. Zřejmě však došlo k velkému dramaturgickému pochybení, protože jsme byli zařazeni pouze do doprovodného programu přehlídky nejlepších divadelních komedií,“ předstoupil před publikum naoko šokovaný performer Jiří Maryško. Ten byl jediným hercem v povedené improvizované hře Divadla Demago Vítězné představení, které bylo k vidění jako součást festivalového prologu na Malé scéně ve dvoře Východočeského divadla. „Asi jsme v Pardubicích nebyli zařazeni do soutěžního programu proto, že jsme na celé čáře vyhráli na nedávném Festivalu smutku v Českých Budějovicích,“ přemítal Jiří Maryško.

Z outsidera gorilou

Herec z Ústí nad Labem rozehrál před pardubickým obecenstvem příběh outsidera Kevina, který si už od dětství musel kvůli bujnému porostu depilovat celé své tělo voskem. Poté se stal skutečnou gorilou – pracoval v CIA, KFC i na letišti JFK. Tam se potkal se zpěvačkou Whitney Houston, kterou bohužel nedokázal uchránit před nástrahami drog a následnou smrtí. Po mrtvé zpěvačce pak alespoň pojmenovali letiště…

Po krátké zkušenosti s rentgenováním kosmonautů se Kevin vrátil ke své původní profesi a stal se osobním strážcem celé planety Země na Mléčné dráze.
Odtud sledoval, jak se zakřivilo moře a nikdo nevěděl proč. Až se zjistilo, že do něj popadaly gorily z celého světa. Doplatila na to loď Concordia, která prý ztroskotala právě z tohoto důvodu.
Gorily pak našly svůj azyl na Slovensku, z něhož se rázem stala Planeta opic.  

Mediální maséři

V Americe zatím nastal úpadek italské mafie i kuchyně. Skutečnými mafiánskými šéfy se tak stali mediální maséři. A zadluženému Řecku nepomohlo od krachu ani to, že povolalo na pomoc téměř pohádkového hrdinu – Červeného Karkulátora…