Vyprodaný sál Domu hudby v Pardubicích na konci koncertu vestoje aplaudoval Komorní filharmonii Pardubice pod vedením dirigenta Jana Kučery a sólistům slavnostního večera Josefovi a Petrovi Špačkovým k vynikajícím výkonům.
Celým programem se prolínala železniční tematika. Tou se festival připojil k 170. výročí zahájení železniční dopravy v regionu a k roku Jana Pernera, který si připomíná město Pardubice.

V první polovině koncertu se představili sólisté bratři Špačkové, kteří zahráli několik skladeb od Antonína Dvořáka. Ten se totiž nechal vlaky mnohokrát při své tvorbě inspirovat, například i při komponování slavné Humoresky, která v Pardubicích zazněla v upravené verzi se sóly pro housle a violoncello.

Druhá polovina koncertu patřila skladbám ze známých českých filmů, kde vlaky a železnice hrají důležitou roli.

Zaplněný sál si poslechl například melodii ze snímku Ostře sledované vlaky, Páni kluci či Vlak dětství a naděje. Ze zahraničních filmových melodií si návštěvníci mohli vychutnat slavnou melodii z filmu Most přes řeku Kwai.

„Líbila se mi skvělá atmosféra koncertu. Diváci pozitivně reagovali na melodie, které často důvěrně znali, a taktéž Komorní filharmonie Pardubice a sólisté podali vynikající výkon," svěřil se dirigent Jan Kučera.