V unikátním projektu Hvězda plesu, který vám Pardubický deník přináší ve spolupráci s kadeřnickým a solárním studiem Sun City, vám  nabídneme tipy, jak se připravit na ples. Dnes se dozvíte, jaké jsou  trendy v účesové tvorbě.

„Jistě se mnou bude každý souhlasit, že se v posledních několika letech staly plesy opět velice prestižní společenskou událostí, tedy z hlediska účesů či společenských šatů zcela jistě. Tento trend my  odborníci velice pozitivně kvitujeme. Stejně jako v módě obecně, i v oblasti účesů dnes panuje výrazná uvolněnost. Vše je dovoleno a fantazii se meze nekladou. I přesto však můžeme říci, že poslední roky vládne spíše propracovaná elegance, která dává vyniknout barvě a lesku samotných vlasů," prozradila Lenka Kárychová z kadeřnického a solárního studia Sun City.

Nejen romantika

Samostatnou kategorií jsou pro kadeřníky maturantky. „Zde – i v letech nejvyšší strohosti – přecházíme velmi často do romantického stylu. Přestože mladé dámy rády sledují módní trendy, jejich maturitní ples je pro ně mimořádnou událostí, která jim umožňuje stát se alespoň na jediný den princeznami," podotkla Lenka Kárychová.

„Ale nezůstává jen u klasické romantiky. Právě mladší klientky rády oživují své účesy barevnými vlasovými pramínky. Ty  musí vycházet z barevného ladění šatů," doplnila Lenka Kárychová.
Při výběru účesu se kadeřníci řídí typem klientky, tvarem jejího obličeje a délkou a kvalitou vlasů. „Sledujeme také odstín šatů, ale i jejich střih. Účesová tvorba má v kadeřnické tvorbě zcela specifické místo, umožňuje každé kadeřnici maximální realizaci a dává jí možnost předvést své tvůrčí schopnosti a fantazii," řekla Lenka Kárychová.

Možnost stát se hvězdou plesu máte i vy, a to zcela zdarma. Připravili jsme totiž pro vás  soutěž, díky níž budou moci dvě výherkyně absolvovat opalovací program, zkoušku účesu i líčení a v „den D" z nich odborníci z kadeřnického a solárního studia Sun City udělají hvězdy plesu.Již nyní se můžete přihlašovat do prvního kola této soutěže. Na e-mailovou adresu martina.vosahlova@denik.cz pošlete svou fotografii a své krátké představení. Uzávěrka přihlášek je však již v pondělí 10. prosince. Lenka Štěpánková