Frontman kapely Richard Krajčo to řekl ve středu krátce poté, co Kryštof vystoupil na mezinárodním hudebním festivalu Rock for People v Hradci Králové.

"Objel jsem si několik recitálů jenom s kytarou a trumpetou a zjistil jsem, že to hrozně funguje," uvedl Krajčo, pro něhož je důležitá komunikace s fanoušky. "Říkali jsme si, že tohle je taky forma, jak se jim svým způsobem přiblížit a ukázat se jako obyčejná parta kluků," konstatoval.

Večery přitom podle Krajča nebudou mít jednotnou strukturu, bude se totiž jednat o kombinaci koncertu s talk show a jejich program bude založen na improvizaci. Krajčo si již dříve na recitálech vyzkoušel, že mu stačí nejprve si s posluchači jen tak povídat a po čtvrthodině večer dostane spád.

Během večerů navíc s posluchači probíral tolik důležitých věcí, že se mu původně hodinové recitály protahovaly až na tři hodiny. "Skončí to vždycky až potom, co už se nemáme na co zeptat, co už všechno víme, už jsme se dostatečně vysmáli a máme pocit, že už můžeme jít domů," vysvětlil Krajčo.

Třicetiletý Krajčo, který profesionálně působí také jako herec a je členem činohry Národního divadla v Praze, si jako dějiště unplugged koncertů vybral právě divadelní sály. První koncert se uskuteční v Havířově na Karvinsku, odkud kapela pochází.

"Začínat budeme v podstatě tam, kde jsme začínali ve zkušebně, jenom o patro výš," uvedl Krajčo, který si pečlivě vybral také dějiště závěrečného pražského koncertu turné. "Budeme končit ve Stavovském divadle, což je pro mě takové symbolické, protože to je scéna Národního divadla, takže končím taky doma," prohlásil.

Přestože Krajčo má právě divadelní prázdniny, letos mu čas na odpočinek nezbyl. Společně s kapelou si naplánoval vystoupení na celé řadě festivalů v Česku i na Slovensku a má za sebou natáčení tří nových písní na chystané album. Věnuje se přitom i své herecké profesi. "Ještě točím třetí řadu Nemocnice na kraji města, takže práce mám docela dost a prázdniny jsou v nedohlednu," dodal.

 

Více o festivalu Rock for People se dozvíte, když kliknete zde.