Osmiletý Martin, devítiletý Patrik a sedmiletá Verunka mohou mít radost. Díky třem obrázkům, které nakreslili v Azylovém domě pro matky s dětmi, budou mít jejich kamarádi možnost dál malovat a s čím si hrát.
Jejich díla se vydražila na III. Pardubickém plese médií a charity, který se konal v sobotu večer v ABC klubu. Za 27 tisíc korun je získali majitelé jedné pardubické vinotéky.
„Chtěli jsme tyto obrázky získat jako sérii. Určitě budou vidět v naší vinotéce ve výloze," ujistili štědří majitelé.

„Rádi bychom poděkovali všem, kteří nám vyjádřili svou podporu," konstatoval Jiří Pitaš, ředitel SKP-Centra, organizace, která poskytuje širokou škálu služeb pro děti a mládež, seniory, ale i osoby bez přístřeší a na jejíž konto výtěžek z dražby putoval.
Nebyl to však jediný benefit, který III. Pardubický ples médií a charity přinesl.

Na této akci se totiž mohou neformálně potkat zástupci neziskového sektoru s novináři, podnikateli i politiky, což je jeho druhá velmi zajímavá přidaná hodnota.
A další důvod, proč je Pardubický ples médií a charity jedním z vrcholů plesové sezony ve východních Čechách?
Atraktivní program. Od začátku plesu až do jeho konce  bylo pořád na co koukat.

K tanci i poslechu tu vyhrávala skupina Ego Retro Music, která si jako hosta přizvala i nesmrtelného Elvise Presleyho. Vydařená byla rovněž předtančení, a to jak ta klasická plesová v režii pardubického Tanečního klubu Life a souboru Flamenco Pardubice, tak i ta méně tradiční v podání skupiny T-Bass a klientů Free klubu, který funguje pod hlavičkou SKP-Centra.

U publika zabodovala rovněž módní přehlídka kožešin, na které se představila i druhá česká vicemiss z roku 2005 Michaela Štoudková.