Volně navazuje na úspěšný a divácky velmi dobře přijatý kabaret Blonďatá bestie I.a II. Projekt politických kabaretů režiséra Tomáše Svobody a novináře Ondřeje Formánka však ve spolupráci s Divadlem pod Palmovkou vstupuje do nové fáze, když si za svůj základ bere slavnou a ve své době skandální hru Alfreda Jarryho Ubu králem. Originálně a drze ji adaptuje na naše současné politické a společenské poměry, z nichž by zřejmě ani Otci Ubu nebylo dobře od žaludku.

Génius všežravosti

Postava jménem Ubu má mezi divadelníky i divadelními odborníky vynikající pověst. Považují ho za génia všežravosti, do sebe zahleděného tupce, násilníka, zbabělce, lháře a sprosťáka. Je to groteskní postava, která vrávorá opilá mocí svojí dobou a šlape po osudech, které jí stojí v cestě.

„Touto inscenací jsme chtěli vzdát hold této slavné světové dramatické postavě a zároveň i našemu panu prezidentovi. Mají několik zajímavých společných rysů," říkají autoři inscenace Tomáš Svoboda a Ondřej Formánek.
A na co se divák může těšit? V malém gumovém člunku dopluje až doprostřed kalného rybníka české porevoluční historie a mezi skvrnami od ropy z Lukoilu potká pár velkých ryb – v inscenaci se vedle Otce Ubu objeví třeba Václav Klaus a Jiří Rusnok, Václav Havel a Jana Nagyová, Petr Nečas a Miroslav Šlouf. Možná přijde i Franta Mrázek a celé hnutí ANO.
Režisér Tomáš Svoboda obsadil do jednotlivých rolí herce z pražského Divadla  pod Palmovkou.

Lístky pro vás

Láká vás politický kabaret a rádi byste  získali lístky zdarma? Napište na e-mail ivana.fricova@denik.cz název kabaretu, na který Miloš Ubu aneb Málem králem volně navazuje. Autorům pěti nejrychlejších správných odpovědí věnujeme po dvou volných vstupenkách.