Dopoledne si mohli nejen malí návštěvníci vychutnat kouzlení pro děti, malování na sklo či ukázku městské policie a výcviku služebních psů. Své dovednosti si pak mohli vyzkoušet ve střelbě ze vzduchovky, chůzi po provaze a nebo se projet na čtyřkolce. Děti ráje v podání protagonistů stejnojmenného muzikálu pak odstartovaly odpolední hudební část programu. Mezi účinkujícími se na pódiu kromě Leony Šenkové, Petra Dvořáka a Heleny Hamplové nebo skupiny Holki objevil také zpěvák BOHUŠ MATUŠ (na snímku), který Deníku poskytl rozhovor.

Jak jste se dostal ke spolupráci s Pardubákem Petrem Dvořákem, organizátorem Dětského dne v Holicích?
„Na jednom z mých vystoupení za mnou přišel kamarád a Petra mi představil s tím, že hezky zpívá a dělá dobrou hudbu. Petr mi pak pouštěl něco na svém notebooku a mě se to zdálo hodně dobré. Dokonce mi i zazpíval a já mu říkám, ty máš tenor jak Střihavka. Navíc byl Petr milý a skromný."

Při autogramiádě po vystoupení jste byl obklopen fanynkami a fanoušky. Čekal jste v Holicích takový ohlas?
„Většinou moje autogramiáda po koncertě trvá tak čtvrt hodiny, ale tentokráte jsem u pódia seděl snad hodinu. To jsem dlouho nezažil a musím říci, že mě tím Holice velmi příjemně překvapily. Dostal jsem se mezi milé lidi, kterých se zde sešlo docela dost, takže se mi tu moc líbilo."

Vaše holické vystoupení neslo podtitul Legendární hity Karla Svobody. Proč jste si zvolil právě tuto osobnost?
„Zvláštní je, že od Karla Svobody nezazněl skoro ani jeden hit, že (smích)? Ale ten podtitul vznikl z podnětu organizátorů. Já osobně jsem měl Karla Svobodu moc rád. Hrozně mi pomohl a podle mě patřil mezi nejlepší skladatele. Jeho písně mi sedí, ale všechno, co na této akci zaznělo, bylo zejména z muzikálových vystoupení."

Hned po vašem účinkování se na pódiu objevila Leona Šenková, která vás vyzvala, abyste si s ní zazpíval. Bylo pro vás toto vyzvání překvapením?
„Já miluji nečekané věci. Leonu mám navíc velmi rád, je to milá holka a vynikající zpěvačka, která v této branži umí chodit. Často o ní slyším v médiích. Máme za sebou řadu společných vystoupení a s oblibou ji se sebou beru na své koncerty, které pak dohromady odzpíváme."

Mohou se vaši fanoušci těšit na nějaké nové CD?
„Díky tomuto kraji jsem možná sehnal jednoho úžasného člověka, Jaroslava Kůlu, což je především duchem bohatý podnikatel. Právě on se stal sponzorem mé budoucí desky, která by měla obsahovat jen mé vlastní skladby. Potřebuji totiž ztvárnit sám sebe a ne, aby mi písně psal někdo jiný. Už jsem složil a nazpíval jeden song, který mi poslal Karel Svoboda ve snu, a zatím se těší docela velkému zájmu posluchačů."

Iveta Koubková