Velká předvánoční akce nazvaná Česko zpívá koledy je v Pardubicích připravena již na středu 12. prosince. Své oblíbené koledy si můžete na Pernštýnském náměstí zazpívat od 18 hodin.

Příjemným předvánočním večerem bude provázet pardubický oblíbený zpěvák a moderátor Jiří Ševčík, který nedávno se svou skupinou Pirate Swing Band vydal album We Will Swing You.

Sbor Continuo

Již nyní se můžete těšit na známé koledy jako Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Pásli ovce Valaši nebo Dej Bůh štěstí tomu domu, které uslyšíte v podání pardubického pěveckého sboru Continuo pod vedením dirigentky Lucie Gregorovič Fárové.

Smíšený komorní sbor Continuo Pardubice byl založen na podzim roku 2004. Zakladatelkou, a také první dirigentkou sboru byla Jana Kosinková, absolventka Pardubického dětského sboru a Vysokoškolského uměleckého souboru (VUS) Pardubice. Od září roku 2005 sbor vedl sbormistr Vlastislav Novák, který v minulosti Pardubický dětský sbor i VUS Pardubice založil a po dlouhá léta úspěšně vedl. V květnu roku 2010 převzala vedení sboru Continuo jeho vnučka Lucie Fárová.

Projekt Česko zpívá koledy tentokrát návštěvníky potěší i hostem, kterým bude populární zpěvák Petr Kotvald,  jenž nazpíval takové hity jako Mumuland, Gejzír, Milujem se čím dál víc, Marilyn či Vánoce hrajou gloria. V současné době ho je možné vidět i jako  hosta v kontroverzní inscenaci Klicperova divadla v Hradci Králové Koule.
„Těším se moc.  Zpívám v divadlech, kostelech i kaplích. Ale věřte, že pocit ze společně znějícího chóru …aleluja gloria… složeného z několika tisícovek diváků na náměstích,  bývá neskromně povznášející," nechal se slyšet Petr Kotvald.  (pad)

Přijďte s námi zpívat koledy!