Měl tisíce koní pod kapotou, teď i jednoho vlastní. Folie d'Ocean zakoupil dvojnásobný mistr světa ve Formuli 1 Mika Häkkinen, kterému se přezdívalo Létající Fin, přímo žokejce Martině Růžičkové. A napomohla tomu obrovská náhoda.
Když známým Růžičková pomohla s trénováním koně a dostala ho na špici, ti ji zase seznámili s jezdcem Formule 1.

Pak se mu svěřila, že by ještě ráda zkusila Velkou pardubickou a on jí ambiciózní kobylku Folie d'Ocean koupil.
V prázdninových dostizích s ní jela Růžičková první dostih, nespadla z ní a dojela, třebaže skončila poslední.

Tenhle příběh se rozhodl zaznamenat v koprodukci České televize režisér David Bonaventura, který se štábem točil o víkendu na pardubickém dostihovém závodišti.
„Pan Bonaventura u nás točil 13. komnatu, tak ho napadlo i tohle, že by to mohlo někoho zajímat," říká k samotnému nápadu Martina Růžičková, které byl filmový štáb v Pardubicích stále v patách.

Ze začátku prý měla „nervíky"

Tvrdí, že ji filmaři vůbec ne᠆omezují. „Trošku jsem z toho měla ze začátku nervíky, když mi dali domů kameru. Měla jsem točit normální denní běžné věci, jako třeba uklízení, tréninky a tak. Měla jsem trošku obavy, aby se s kamerou něco nestalo, ale posupně se stala součástí našeho života," dodává Martina Růžičková.

Dokument točí režisér David Bonaventura pro druhý program České televize. Měl by mít kolem padesáti minut a skončit by měl zřejmě Velkou pardubickou. Hotový by měl být v lednu příštího roku a poté brzy nasazen do vysílání.
„Teď dost fofrujeme, abychom to nějakým způsobem stihli. Bude to o příběhu Martiny, o lidských vztazích. Mika tady byl několikrát. Tím, že má českou ženu, tak to pro něj není takový problém sem jezdit. Bude určitě součástí tohoto dokumentu," přibližuje průběh natáčení režisér Bonaventura. Podle něj mottem nového snímku bude příběh ženy, která to nevzdává.

Už čtrnáct let je Východočechem

Režisér, jenž je už čtrnáct let Východočechem a žije ve Svobodných Hamrech na Chrudimsku, už točil dokument například o rychlobruslařce Martině Sáblíkové.