Na pardubickém zámku totiž od 10,00 do 16,00 hodin proběhne další pokračování akce Na zámku se stříli. Není to žádná novinka, ale navazujeme na úspěšný seriál z loňského roku.

Do prostoru v zámeckém parkánu mezi valy a budovou zámku se nastěhuje prezentace největšího českého obchodníka s airsoftovými (kuličkovými) zbraněmi Bohemia Air Soft. Budete si moci prohlédnout airsoftové zbraně (takzvané kuličkovky) a kdo bude chtít, ten si z nich také zastřílí. To vše zdarma.

Malí i větší se tak mohou před koncem prázdnin ještě trochu vyřádit pod dohledem zkušených instruktorů, kteří se airsoftem zabývají prakticky celý život. A to všechno na zámku, kde se jinak opravdu, ale opravdu střílet nesmí.

Po celý den jsou samozřejmě otevřeny expozice a výstavy Východočeského muzea včetně stálé expozice zbraní a velmi úspěšné výstavy o náletech na Pardubice.

Terče všech střelců (těch úspěšných i těm, kteří neměli svůj den) budou na konci akce slosovány o ceny, které věnuje Východočeké muzeum, firma Bohemia Air Soft a Střelecká revue.