Představí se zde kultovní kapela Wanastowi Vjecy, která loni vydala album Alchymie, vystoupí také Marek Ztracený, Ewa Farna, Michal Hrůza s Kapelou Hrůzy, Slza a Čechomor.

„V čase mezi hlavními koncerty budou moci návštěvníci objevovat nové regionální kapely, které dostanou šanci vystoupit před početným publikem Létofestu na druhém pódiu. V Pardubicích to budou konkrétně Black Mercury, Klasickej Postup, Goofy Cow nebo DJ Dom Barts,” uvedl za pořadatele Petr Burian.

V areálu bude připraven také grilovací koutek. „Návštěvníci si budou moci koupit balíček surovin určených na gril, a budou tak moci předvést své grilovací umění. Ti nejoriginálnější získají hodnotné ceny,“ řekla za organizátory Monika Freibergová.

DOPROVODNÝ TVOŘIVÝ PROGRAM PRO DĚTI

Pro nejmenší návštěvníky bude nachystaný doprovodný program s nafukovacími atrakcemi a tvořivými dílnami. Připraveno bude také malování na obličej.

Areál festivalu se otevírá hned v poledne a první kapela odstartuje své vystoupení ve 13 hodin. Hudební produkce pak bude pokračovat do půlnoci.

Festival následně bude mít dalších sedm zastávek po celé republice. Součástí celé tour bude nadace Můj nový život pro onkologické pacienty, která pomáhá vracet pacienty a jejich rodiny do běžného života. Tyto rodiny s dětmi budou mít na akci vstup zdarma.

Program:

13.00 – 14.00 Slza
14.45 – 16.00 Marek Ztracený
16.45 – 18.00 Michal Hrůza
18.45 – 20.00 Ewa Farna
20.45 – 22.00 Čechomor
22.45 – 0.00 Wanastowi Vjecy