Děj se z větší části odehrává v severoafrickém Maroku a tam se také natáčelo. Režisérka si tuto lokalitu na producentech vyvzdorovala. Ti totiž navrhovali natáčení v Tunisu či Egyptě.
„Potřebovala jsem nalézt nějakou destinaci, kam by František ztvárněný Oldřichem Kaiserem pozval svou lásku na líbánky. Chtěla jsem něco exotického, takže mi vyhovoval sever Afriky. Ovšem třeba do Tunisu jezdí mraky Čechů, zatímco Maroko je spíše neznámé," vysvětlila svou volbu Marie Poledňáková.

Žádné velké těžkosti prý filmaři s natáčením ve městě Marrákeš neměli. „Připravovali jsme to hodně dopředu, jinak by to ani nešlo. Všechno bylo zajištěné, lokace byly vybrané. Zbytek se pak domlouval na místě, dělaly se i castingy. Nebylo to složité, třeba castingy fungují podobně jako u nás. Byla jsem překvapená, jak jsou maročtí herci dobří," uvedla režisérka.

Pro herce se tak natáčení stalo vítaným zpestřením, ale i fyzicky vyčerpávající zkouškou. „Bylo to náročnější, protože moje role je spíše menší, takže jsem v Maroku nebyla po celou dobu, ale jela jsem tam pouze na tři natáčecí dny. Navíc jsem to měla rozdělené, nejprve jsem tam jela na pouhý jeden den a poté za týden na dva dny. Takže se mi stalo, že jsem se do Prahy vrátila ve tři hodiny ráno a v šest hodin už jsem točila seriál Cesty domů. Takže fyzicky pro mě byly ty přesuny náročné, jinak to ale bylo v Maroku krásné. Mohla jsem se tam koupat v bazénu, prohlédla jsem si Marrákeš, měla jsem tam spoustu zážitků," svěřila se herečka Tereza Kostková.

Někteří členové štábu ovšem v marocké dějové linii nefigurují, a tak je čekalo jen natáčení v Praze. „Nemrzelo mě to, protože já cestuji poměrně hodně. Navíc si myslím, že natáčení v Maroku nebyl žádný med. Štáb tam udělal obrovský kus práce. Když jsem viděla, co tam natočili, tak jsem si říkala, že tam museli být snad půl roku," řekla herečka Nela Boudová.

LUKÁŠ DUBSKÝ