Pardubickým divákům se na Galavečeru smíchu představila i herečka Městského divadla Brno HANA HOLIŠOVÁ. A celý Grand Festival smíchu hodnotila velice pozitivně.

„Je to fantastický a v celé republice ojedinělý nápad. Bohužel jsem vzhledem ke svým časovým možnostem nikdy neměla příležitost tu nějakou komedii zhlédnout, s Městským divadlem Brno jsme se ale festivalu zúčastnili, takže jsem tu měla možnost hrát a na Galavečeru smíchu i zpívat," uvedla absolventka JAMU, která zazpívala píseň ze strhujícího muzikálu Papežka. Právě za hlavní roli v této inscenaci získala v roce 2012 Cenu Thálie.

Vstřícné publikum

Brněnská herečka si pochvalovala i pardubické publikum. „Je tu příjemná společnost a diváci jsou velice vstřícní, takže je to perfektní. Budu ráda, když se sem za rok zase budeme moci vrátit," poznamenala Hana Holišová.
Třiatřicetiletá herečka v současné době zkouší novou roli v připravované hudební komedii Sliby, chyby, kde si zahraje postavu Marge MacDougallové. A právě komedie má Hana Holišová v oblibě.

„Jsme repertoárové divadlo, takže hrajeme tragédie, komedie, muzikály a komedie mám opravdu moc ráda. Ideální jsou pro mě tragikomické role, kde jsou zastoupeny všechny polohy, třeba v inscenaci Funny Girl. Mám ráda pestrost žánrů, baví mě to střídat – jeden večer hrát v komedii, druhý večer v muzikálu, třetí večer ve vážné hře," řekla herečka.

Hana Holišová
Narodila se 6. srpna 1980 v Brně. Její otec je dirigent a korepetitor Evžen Holiš, matka sólistka zpěvohry Hana Horká. Vystudovala střední pedagogickou školu a činoherní herectví na JAMU. Za roli Aleny v muzikálu Noc na Karlštejně byla nominována na Cenu Thálie 2004. Ocenění se dočkala až pro rok 2012 za roli Jany v muzikálu Papežka. Jejím domovským divadlem je Městské divadlo Brno. Do povědomí národa se dostala díky roli Anny Peškové v seriálu Velmi křehké vztahy, zahrála si i v původním českém filmu Anglické jahody. Věnuje se také zpěvu, vystupuje na soukromých akcích a benefičních koncertech.

Lenka Štěpánková