„Na Kunětické hoře jsem vystupoval poprvé. Moc jsme se sem těšili. Jsme rádi, že jste si udělali čas a vylezli až nahoru," děkoval publiku písničkář, který pod středověký hrad zavítal s polským akordeonistou a klavíristou Robertem Kuśmierskim. „Navíc jsem se tu potkal s člověkem, s nímž jsem před lety odehrál spoustu koncertů. Nabídl jsem mu, aby přijel na výlet na Kunětickou horu a on mé pozvání přijal," líčil Jarek Nohavica na adresu multiinstrumentalisty Pavla Plánky, s nímž natočil CD Divné století.

Za doprovodu obou muzikantů pak Jaromír Nohavica až nezvykle hodně využíval baskytaru. „Je to opravdu speciální koncert. Je otázkou, jestli si ho někteří z vás vůbec zaslouží," vtipkoval.

„Jak tak poslouchám náš koncert, je vidět, že je výborný, že má vysokou uměleckou úroveň, ale někde je chyba. Jste nějací usedlí. Je vám zima nebo na vás fouká vítr," káral trochu publikum, že se hned nerozjelo tolik, jak by si představoval. „Musíme to rozhýbat. Musíte být slyšet až dole pod Kuňkou," přál si folkař.

„Vidím, že na Kunětickou horu se nedostal každý. Je to tu intelektuálně nabité. Proto zahraji i Mozarta," nechal se slyšet Jaromír Nohavica.
Ale dal samozřejmě i svoje osvědčené pecky, jako byly skladby Těšínská, Darmoděj, Sarajevo, Zatanči, Zítra ráno v pět, Dokud se zpívá, Zatímco se koupeš, Plebs Blues, Cukrářská bossanova, Mám jizvu na rtu, mnohdy v netradičních aranžích, ale i úplné novinky, jako třeba píseň Mobil. „Na desce nevyšla, ale pokud ji teď někdo natočí, bude na youtube. Píseň má být jako vlaštovka, létat mezi lidmi," dodal známý kumštýř.

„Obdivoval jsem chlapy, že přišli na koncert, když hraje na mistrovství světa ve fotbale Uruguay s Anglií. Mají u mě plus, ale zítra už zase mohou najet na klasiku – od 18, 21 a 24 hodin televize. Baby prominou," smál se a na rozloučenou zahrál Kometu a řekl vtip. „To normálně na koncertech nedělám," upozornil.