Pro nejmladší diváky a jejich rodiče zde zaměstnanci divadla a herci uspořádali malou poznávací prohlídkovou trasu. Tu dětem zpestřila také stanoviště, kde měly možnost plnit úkoly spojené s divadelní profesí.

„Nenucenou formou se jim tak představily i jednotlivé divadelní profese. Celá prohlídka zákulisí končila v divadelním fotokoutku, kde si každý mohl pořídit malou vzpomínku na toto odpoledne v podobě veselé fotky s rekvizitou či v kostýmu," přiblížila mimořádnou akci Iva Králová z obchodního oddělení VČD.

Děti zkusily i točnu

Na jedné ze zastávek museli například návštěvníci poznat zvuky, které v divadle mohou zaznít a poté také určit, které z nich v divadle herci a zvukaři slyší rádi a které naopak ne. V jiné části zase museli poznat, kterou část kostýmu na sobě pohádkové postavičky mají špatně. Například ježibaba se procházela v růžových střevíčcích. Za úspěšné splnění úkolu je čekalo razítko do kartičky, která vedla k diplomu divadelního znalce a bonbónové odměně.

Holub a tučňák neboli Ladislav Špiner a Veronika Macková ze hry Tučňáci na arše zase děti provedli přímo po jevišti.

„To, na čem stojíme, se jmenuje točna a my jako herci máme tu výhodu, že se po ní můžeme vozit zadarmo. A vy teď můžete s námi," lákal na okružní jízdu zájemce Ladislav Špiner. A těch bylo plno.
Den otevřených dveří v divadle byl totiž velice žádaný a už den dopředu byl plně obsazen zájemci.