Pardubický majáles sice v poslední době nemá příliš štěstí na počasí, přesto však díky nabitému programu přilákal i letos na louku u koupaliště Cihelna tisíce příznivců.

Tento svátek nejen vysokoškolských studentů, ale všech milovníků současné hudební scény byl po delší době opět dvoudenní.

Originálně ho v pátek zahájil Voxel. „Nikdy jsem na této akci nebyl, ale myslím, že letos by se s majálesem mohla konat i drakiáda," komentoval větrné počasí.
Jak o život hrála 
ve svém domovském městě populární Vypsaná fiXa, kterou vystřídal exPardubák Michal Hrůza.

„Jsem moc rád, že jsem mohl do Pardubic opět přijet," vyznal se zpěvák, který oprášil i starší pecky Zejtra mám, Černý brejle či 1+1.

Jedním z vrcholů sobotního dne byla energií nabitá show skupiny Chinaski. Jeden hit střídal druhý, milým bonusem byla účast zpěvačky Báry Hosnedlové, 
s níž frontman Michal Malátný vystřihl píseň Slovenský klín. Letošní král majálesu kapelu podpořil při vypalovačce 1. signální.

POCTA KARLU IV.

Skupina Monkey Business věnovala svůj blok Otci vlasti Karlu IV., který by oslavil 700. narozeniny.

Závěr letošního majálesu obstarala partička Mig 21. Tu publikum potěšilo i povedenými mexickými vlnami. „Bylo to krásné, ale rozejdeme se jako přátelé," loučil se s publikem šoumen Jiří Macháček. „Víme, že na vás doma čekají rodiče 
s připravenou přikrývkou, aby vás uložili ke spánku," zakončil povedený majáles.