Pět koled spojí celou republiku v unikátním projektu Česko zpívá koledy.
Večer si společně zazpíváme tři známé koledy – Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do betléma. Další dvě byly vybrány hlasováním – Štědrej večer nastal a Pásli ovce valaši.
Celé Pernštýnské náměstí spojí své hlasy spolu s pardubickým komorním smíšeným pěveckým sborem Orfeus.

Slavnostním večerem provede moderátorka Českého rozhlasu Pardubice Petra Beránková, která ještě pod dívčím jménem Polanská moderovala zprávy v České televizi a uváděla mimo jiné i televizní pořad Gladiátor. „Vánoční koledy miluji. Pardubice mám ráda, považuji se za patriota. Když se proto naskytne nějaká akce, která může Pardubicím něco zajímavého nabídnout, tak účast na ní neodmítám," vysvětlila moderátorka.
Speciálním hostem programu bude známý muzikálový zpěvák Marian Vojtko.

„Na akci Česko zpívá koledy se moc těším, doufám, že bude v Pardubicích hodně diváků a pohodová atmosféra. Vždyť Vánoce má každý rád," podotkl Marian Vojtko.

Úspěšná atletka

Do Pardubic zavítá i účastnice dvou olympijských her, bývalá úspěšná atletka, Šárka Kašpárková. „Koledy poslouchám ráda, k Vánocům patří. Proto mě těší, že si je budeme moci společně s lidmi na náměstí zazpívat," svěřila se Šárka Kašpárková.
„Potěšil mě i výběr koled, které se budou zpívat. Mou nejoblíbenější  je Nesem vám noviny, ale ráda si poslechnu všechny tradiční, které na akci zazní," dodala bronzová olympijská medailistka a mistryně světa v trojskoku.