Stále populárnější pardubická formace Pirate Swing Band se intenzivně chystá na svůj galakoncert na domácí půdě. Ten se koná už zítra večer od 19 hodin v Sukově síni Domu hudby.

Pardubičtí „Piráti" na něm přivítají celou řadu vzácných hostů. „Vystoupí s námi swingová legenda evropského formátu Felix Slováček," zve všechny milovníky dobré hudby lídr „Pirátů" Jiří Ševčík. „Diváci se mohou těšit i na v mnoha ohledech překvapivé hostování herečky a zpěvačky Ivy Pazderkové," nechce více prozradit Jiří Ševčík.

Ten správný lesk galakoncertu dodá i vystoupení čtyřnásobné mistryně světa ve stepu Kateřiny Marie Fialové.

Sedmnáctičlenný orchestr Pirate Swing Band se specializuje na vlastní aranže rocku a popu, což je v rámci České republiky a dokonce i Evropy ojedinělá disciplína.

„Velmi důležitou složkou každého koncertu či vystoupení je humor, hudba by totiž měla především bavit," říká frontman kapely Jiří Ševčík.

Koho „Piráti" baví? Queen, ale i Gotta

„Piráti" dokázali pobavit dokonce i kytaristu legendární skupiny Queen Briana Maye. „Představte si Franka Sinatru zpívat Nirvanu," prohlásil Brian May poté, co je slyšel hrát. Skupina Queen si Pirate Swing Band vybrala jako hosty své party v Montreux a tím v roce 2011 odstartovala jejich hvězdnou kariéru.

Kapela patří také mezi oblíbené interprety Karla Gotta. „Jiřího Ševčíka a jeho Pirate Swing Band obdivuji. Hrát překvapeného umím, ale v tomto případě jsem nad jejich uměním skutečně zíral," poznamenal legendární český zpěvák Karel Gott.

Frontman „Pirátů" Jiří Ševčík bývá označován jako Rocky Balboa českého swingu a je přirovnáván k Michaelovi Bublému či Robbiemu Wiliamsovi. Posledně jmenovaný na nové album pardubického bandu dokonce oficiálně přispěl autorskou písní. V češtině se jmenuje Tvor zábavnej a Jiří Ševčík ji zpívá v duetu s Petrem Kotvaldem. Není to jediný host na novém albu Playlist, spolupracovali na něm i Josef Laufer a Jiří Lábus.

Zapomeňte úplně na všechno, co bylo!

„Zapomeňte na vše, co jste slyšeli o swingu a připravte se na nečekané. Je to show, která vás osvěží a pobaví," slibuje Jiří Ševčík.