Skvělý výkon předvedla na víkendovém festivalu Hrady CZ populární hudební letka MIG 21 v čele se svým charismatickým pilotem, zpěvákem, hercem, moderátorem a především nejlepším hráčem na nafukovací kytaru na světě JIŘÍM MACHÁČKEM.itovat do nedalekých lesů. Proč?

Útěk do lesů je u naší kapely poměrně častý. Tentokrát byl ještě přizdoben plavbou v řece. Vyzkoušeli jsme kvalitu Labe a zatím naše kůže na našich tělech drží a cítíme se poměrně občerstveni.

Žádné chemické reakce se zatím nedostavily?

Ne. Buď je to tím, že Labe ještě není tak špinavé, aby bylo životu nebezpečné, nebo jsme si už prostě zvykli.

Co se dělo v lesích? Došlo i na pověstné objímání stromů?

V lesích se nic zvláštního nedělo, jelikož s námi nešel náš trumpetista a klávesista Pavel Hrdlička, který je objímáním stromů vyhlášený. Ale prošli jsme chatovou oblastí, kde jsme překvapili jednoho pána s hadicí. Když jsme se tam zjevili, přestal kropit a zkoumavě nás pozoroval. Jakmile se ukázalo, že naše pohyby a gesta jsou na první pohled mírumilovná, nechal nás projít a kropil dál.

Pod Kunětickou horou jste rovněž pátrali po vašich šlechtických předcích. Co jste zjistili?
Zjistili jsme, že jsme všichni levobočci různých šlechticů. Zatím ale není zcela jisté, jestli ti šlechtici také nejsou levobočci. Naše letošní mise po hradních festivalech je tedy spojena s tím, že v okolí hradů hledáme ostatky našich předků. Většinou bohužel nacházíme ostatky zadků.

A co jste našli v okolí „Kuňky"?
Naše indicie nás vedly k řece. Tam jsme žádné ostatky nenašli, ale k naší cti musím dodat, že jsme je tam ani nezanechali.

Šušká se, že přemýšlíte o svém vlastním erbu. Co by na něm mělo být?
Na erbu kapely pracuje náš heraldik Pavel Hrdlička. Je to heraldik – amatér, takže mu žádné heraldické zákony nejsou vůbec žádnou překážkou. Zatím to vypadá tak, že by v erbu skupiny Mig 21 měl být zdvižený ukazováček, který míří směrem k nebi. Z nebe se na něj řítí cosi, co věští přírodní katastrofu. Ale vše bude pochopitelně laděno v pozitivních barvách.

Jak dlouho by pátrání po vaší minulosti mělo trvat?
Obáváme se především toho, abychom po zjištění všech faktů nebyli nuceni přepisovat nejen dějiny naší skupiny, ale celé naší země. Výzkum, jak už to u nás bývá zvykem, nebude krátký. Určitě ho chceme ukončit do doby, než půjdeme do důchodu. Rádi bychom věděli, na čem jsme. A to nejen my, ale i naši potomci. V těchto věcech zkrátka milujeme pořádek.

Pokud se potvrdí, že ve vašich žilách koluje modrá krev, budete usilovat o znovuzavedení monarchie v Česku?
Pokud bychom zjistili, že 
v našich tělech koluje krev, která si může klást nárok na dědictví českého trůnu, tak bychom pravděpodobně, už s úcty k našim předkům, nemohli jinak než usilovat v zájmu společnosti o zrušení té naší pseudodemokracie. Museli bychom zřejmě nastolit mír, ovšem aristokratický, v podstatě diktaturu. Na druhou stranu však velmi dobře víme, že touha po moci v nás není ani zbla, takže bychom to zřejmě stejně nakonec udělali nějak úplně jinak.

Kdyby vám osobně někdo nabídl královskou korunu, uvažoval byste o postu krále?
Post krále se nenabízí, ten je potřeba si vybojovat.

Kdyby ho pro vás někdo vybojoval, přijal byste jeho nabídku?
Nosit královskou korunu, aniž by si ji člověk sám vybojoval, nemůže být žádným potěšením pro opravdového šlechtice a rytíře. Tím méně pro mě.

Neuvažujete, že byste se pak vydal do boje sám?
Ten nejtvrdší boj svádím sám se sebou. Jsem rád, že zatím ještě nalézám dost sil na to, abych ho ráno začal a večer ukončil jakýmsi příměřím.