Při tradičním dostihovém víkendu na pardubickém závodišti si tentokrát přišli na své nejen ortodoxní milovníci koní. Součástí Slovenského dne, v jehož rámci se jela také třetí kvalifikace pro nadcházející Velkou pardubickou, byla totiž také Velká pardubická rodinná pouť!

Již po deváté hodině ráno se areál závodiště začal plnit návštěvníky, kteří nejenže mohli jen tak korzovat mezi mnoha stánky s nejrůznějším zbožím či občerstvením, ale osobně se mohli účastnit také nejrůznějších her či soutěží. Doprovodný program byl zaměřen zejména na rodiče či prarodiče, kteří na závodiště zavítali s dětmi. Nechybělo divadlo, kouzelník, písničky, živá zvířátka a mnoho dalšího.

Hned ráno se také zaplnily obě parkurové tribuny, neboť přímo pod nimi předváděli své umění „kovbojové" na koních, kteří naháněli jednotlivá telata do vyznačeného boxu. Kdo je tam dostal nejrychleji, vyhrál. Tyto westernové soutěže pak pokračovaly celý den. Došlo i na chytání dobytka do lasa či skoky z koně rovnou na tele, které pak musel jezdec povalit na zem.

Na své si však přišli i fanoušci jiných sportovních odvětví. Na vlastní oči mohli například spatřit trofej pro vítěze hokejové extraligy, kterou loni získali hráči HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Svůj autogram pak zájemcům věnoval i Vladimír Martinec.

Bonbonek pro všechny návštěvníky přichystali pořadatelé na odpoledne. Na pardubické dostihové závodiště totiž zavítala bronzová medailistka z letošní olympiády v Londýně v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová! Příjemné spojila s užitečným, a tak zároveň předala trofej vítězi čtvrtého dostihu.

Potěšeni byli také milovníci piva, kteří mohli ochutnávat a následně po celý den hodnotit třicet nejrůznějších značek tohoto moku.