„Je to pan herec, profesionál a příjemný člověk, se kterým se velmi dobře pracuje," nešetřila Soňa Norisová chválou na svého kolegu.
Nesrovnatelná role

Tato devětatřicetiletá herečka se objevuje především v seriálech, přesto jí v tomto snímku patří hlavní ženská role. A s těmi seriálovými se prý absolutně nedá srovnávat.

„Práce na seriálu je úplně jiná. Ve filmu pro mě bylo nejtěžších  několik scén, kdy bylo potřeba dávat pozor na technické záležitosti a správně se postavit do určitého bodu. Zároveň bylo potřeba, aby scéna byla  emocionálně nabitá a pravdivá. Snažila jsem se, aby to bylo co nejlepší a nejuvěřitelnější. Tahle postava je totiž svým způsobem dramatická," vysvětlila Soňa Norisová.

Přestože se herečka narodila ve slovenských Malackách a trvale žije v Bratislavě, s češtinou problémy nemá. „Pusa už mi naštěstí tak mluví, že se nemusím soustředit na každé slovo, abych ho neřekla špatně," prozradila filmová Jitka Haklová.

Scénář prý zhltla

A co Soňu Norisovou k filmu přitáhlo? Kromě spolupráce s Ivanem Trojanem a Davidem Ondříčkem ji zaujala také doba, ve které se děj odehrává, tedy 50. léta minulého století.

„Bylo to poválečné období, doba měnové reformy. Lidé přišli o svoje majetky, a to ani nemluvím o politických procesech. Musela to být hrozná doba. Scénář jsem si přečetla tím stylem, že jsem ho doslova zhltla. Zaujalo mě to jako příběh," popsala slovenská herečka, která kvůli jiným pracovním závazkům málem ani natáčet nezačala. Nakonec ale vše dobře dopadlo. (len, td)