Populární umělec, který se na hudební scéně pohybuje rovných čtyřicet let, pro své příznivce přichystal průřez dosavadním repertoárem.

„Některé písně byly velmi staré, protože vznikly v době, kdy mnozí přítomní lidé v sále ještě ani nebyli na světě. Nezapomněli jsme však na novější či úplně nové skladby,“ konstatoval Petr Spálený.

Ten během večera zanotoval například pecky Kdybych já byl kovářem, Až mě andělé, Dáma při těle, Dítě štěstěny, Peggy, Hráč, Plakalo baby, Obyčejný muž, Obyčejná žena, Josefína, Motel Nonstop, Na týhle planetě už zůstanu, Všichni už jsou za vodou, Šedesátý léta či Když ji potkáš.

„Rádi jsme v Pardubicích zahráli a zazpívali,“ řekl známý kumštýř. „Publikum bylo moc milé. Přijít na tak starého člověka, to chce velkou odvahu. Věřím, že se zase někdy shledáme, i když jak jsem se na sebe díval do zrcadla, tak asi už ne,“ dělal si ze sebe drsnou legraci Petr Spálený, jenž do Ideonu zamířil společně s výtečnou kapelou Apollo Band a Miluší Voborníkovou.

„Je to zpěvačka, která je shodou okolností také moje příbuzná,“ uvedl známý zpěvák vtipně svou životní partnerku na pódium.

„Mám velkou radost, že po letech můžeme vystupovat opět v Pardubicích. Už jsme tu byli mockrát, ale v Ideonu je to pro některé z nás včetně mé osoby premiéra. Bylo to tady prima,“ sdělila Miluše Voborníková, jež byla proslulá i díky své „délce“ minisukní.

„Je to pro mě svátek, když můžu zpívat před diváky s živou kapelou. Už to není taková samozřejmost. V současné době je to spíše naopak vzácnost,“ posteskla si zpěvačka, která už sice krátké minisukně nenosí, ale stále má v sobě plno energie na rozdávání.

Ve svém bloku zavzpomínala Miluška Voborníková mimo jiné i na své působení v legendárním Semaforu.

Oba umělce pak diváci vytleskali zpět na jeviště hned dvakrát. „My už teď nemáme co dělat, klidně můžeme hrát dál až do rána,“ žertoval Petr Spálený a navrhl společnou hru na Alexandrovce. „Budeme lepší než oni,“ vykřikl sebevědomě s početným diváckým sborem v zádech a jal se zanotovat hit Trápím, se trápím. Jeho koncert v pardubickém Ideonu ale rozhodně žádným trápením nebyl…


Více informací najdete ZDE.