Všichni hokejoví šílenci do zástupu a hurá na pardubický zámek!

V sobotu od 15 hodin se otevírá hokejová výstava. Připomeňte si doby, kdy to na zimním stadionu fičelo, protože neměl střechu. Zavzpomínejte na legendární kličky Vladimíra Martince nebo klidně i na postup Pardubic mezi československou hokejovou elitu. Uznejte, u toho nemůžete chybět!

Výstava bude probíhat až do 28. dubna a klub chystá i různé speciální akce, například setkání mistrů u příležitosti patnáctiletého výročí triumfu na olympiádě v Naganu.
Uspořádání velké akce dostal na starost hokejový historik Milan Černický. „Pamatuji si na výstavu z roku 1963, která se konala na třídě Míru. Po deseti letech jsem se na tom už trochu podílel, tehdy se slavilo 50 let pardubického hokeje," vzpomíná. A od té doby měl na triku všechny hokejové přehlídky, které klub pořádal.

„Můj plán byl takový, že jsme chtěli vymyslet něco pro tu mladší generaci. Vzal jsem si do hlavy, že bych chtěl hlavně ukázat rozdíl mezi tím,  jak to vypadalo dříve a jak to chodí dnes," říká Černický.

Návštěvníci se tak mohou těšit, že okouknou, jak se třeba dříve chystalo hřiště. „Uvidí, jakým způsobem se před lety připravoval led, jak tehdejší správce Karel Matlák jezdil po ledě se sudem s vodou. Pak také ukážeme rozdíl v broušení bruslí," láká všechny návštěvníky autor tří publikací o pardubickém hokeji Milan Černický. „Velký dík patří samozřejmě klubu a všem lidem, kteří výstavu pomohli uspořádat, udělali kus práce. Ohromnou pochvalu si zaslouží kurátorka výstavy Věra Doležalová,"  dodal Černický.

Příchozí budou moci obdivovat originální dresy, výstroj, trofej Milana Hejduka pro nejlepšího střelce NHL a mnoho dalšího.
Kdo navíc bude mít zájem, může si na nádvoří zámku zabruslit. „Náčiní" je možno si dokonce zapůjčit na místě.
Lahůdkou je netradiční dokument, který se na výstavě bude promítat. Provedou vás jím Dominik Hašek s Vladimírem Martincem. Za hodinu rozhodně neodejdete!